Το κορίτσι του τραμ

Περιγραφή

Ο Τζάκομο, ένας τριανταπεντάρης Ιταλός, είναι τρυφερός και εξαιρετικά περιποιητικός με τις γυναίκες, συνηθίζει, ωστόσο, να τις αντιμετωπίζει με ελαφρότητα. Χρόνια τώρα καταπιεσμένος από τη μητέρα του, τρέμει τη δέσμευση, κι έτσι πετάει από γνωριμία σε γνωριμία, χωρίς ποτέ του να δένεται. Μέχρι που συναντάει μια κοπέλα στο τραμ, τη Μικέλα, και την ξανασυναντάει, ξανά και ξανά, διστάζει όμως να την πλησιάσει -ώσπου κάνει εκείνη το βήμα να τον προσκαλέσει για καφέ, μια μέρα προτού να φύγει για Νέα Υόρκη. Αδύνατο να τη βγάλει απ’ το μυαλό του και, με την προτροπή της φίλης του Σίλβια -της μόνης αληθινής του αγάπης στο παρελθόν- παίρνει την τολμηρή απόφαση να πάει να τη βρει. Οι δυο τους θα ζήσουν ονειρεμένες μέρες. Καθετί που κάνουν θα είναι ένα παιχνίδι: αρραβωνιάζονται στα ψέματα, παντρεύονται στα ψέματα- η σχέση τους θα έχει πάντοτε την αίσθηση του προσωρινού. Ο Τζάκομο, παρ’ όλ’ αυτά, αρχίζει να νιώθει ότι με το κορίτσι του τραμ θα ήθελε να ζήσει για πάντα. Οι μέρες του στη Νέα Υόρκη, όμως, τελειώνουν… Δίνουν ραντεβού τρεις μήνες μετά στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στο Παρίσι. Άραγε, θα εκπληρωθούν τα όνειρά του;…

Ο Fabio Volo γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1972. Έχει εργαστεί ως μουσικός παραγωγός, ηθοποιός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Άλλα βιβλία του που έχουν εκδοθεί είναι τα «Esco a fare due passi» (Βγαίνω για μια βόλτα), Mondadori 2001, «E una vita che ti aspetto» (Σε περιμένω μια ζωή), Mondadori 2003, και «Un posto nel mondo» (Μια θέση στον κόσμο), Mondadori 2006.

Συγγραφέας : Volo Fabio
Μεταφραστής : Σαλογιάννη Μάτα
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-14-1798-2
Σελίδες : 349
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.95 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.