Το κοράσι στον καθρέφτη

Περιγραφή
Χρόνια ολόκληρα το μικρό Λενιώ, μοναχοκόρη και παραχαϊδεμένη, μοιραζόταν λύπες και χαρές με τον αγαπημένο της καθρέφτη. Ποτέ όμως δε φανταζόταν τι μπορεί να κρύβεται μέσα σ’ αυτόν.
Ένας παράλληλος μαγικός κόσμος, μια χώρα παραμυθιού όπου κατοικούν τα πλάσματα της φαντασίας και ανάμεσά τους ένας μικρός άγγελος, ένα κορίτσι που της θύμιζε τόσο πολύ κομμάτια του εαυτού της και την έκανε συχνά να αναρωτιέται γιατί το ένιωθε τόσο κοντά στην καρδιά της.
Τούτος ο καθρέφτης θα γίνει το πέρασμα, η γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους τους. Μέσα του θα γλιστράει κάθε νυχτιά για να συναντήσει τη νέα της φίλη. Μαζί της θα ταξιδέψει σε μέρη άγνωστα γι’ αυτήν, σε τοπία ονείρου.
Πολύτιμη σύμβουλος και οδηγός, δίπλα τους, μια καλή Νεράιδα και ταυτόχρονα Νονά των δύο κοριτσιών. Κάτι ενώνει και συγχρόνως χωρίζει τα δυο αυτά κορίτσια: ένα μυστικό, ένα μαγικό ξόρκι; Ποιος μπορεί αλήθεια να ξέρει; Τι νέους ορίζοντες θα ανοίξει και για τις δύο τούτη η φιλία; Ποιος μπορεί να κρίνει ποιος από τους δύο κόσμους είναι καλύτερος; Πολλά τα ερωτήματα και μάλλον πολλές και οι απαντήσεις…
Στο βιβλίο της Ειρήνης Πάγκαλου «Το κοράσι στον καθρέφτη» θ’ ακολουθήσετε τις δύο φίλες σ’ ένα μαγικό ταξίδι και ίσως βρείτε στοιχεία και καταστάσεις πιο γνώριμες από ό,τι περιμένετε!H Ειρήνη Παγκάλου γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το 1969. Το 1987 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αγ. Νικόλαου. Το 1988 εισήχθη στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Από νεαρή ηλικία είχε έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ασχολιόταν κυρίως με το ελεύθερο σχέδιο και τις κατασκευές, αλλά είχε έφεση και στη διακόσμηση. Το 1993 φοίτησε στο ΙΕΚ ΠΕΤΡΑ στο Τμήμα Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων από όπου πήρε κρατικό πτυχίο το 1996 και στη συνέχεια εργάστηκε ως διακοσμήτρια. Το 1998 επέστρεψε στον Άγιο Νικόλαο όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, αρχικά ως σχεδιάστρια σε ναυπηγικό γραφείο και αργότερα σε οικογενειακή επιχείρηση.
Γράφει ποιήματα και στίχους. Το βιβλίο «Το κοράσι στον καθρέφτη» (εκδόσεις Ιωλκός, 2011) είναι η πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα.

Συγγραφέας : Παγκάλου Ειρήνη
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-426-635-7
Σελίδες : 94
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.