Το κειμήλιο

Περιγραφή
«Kοίταξε πώς τα φέρνει η τύχη. Eίμαστε όλοι ένα γρανάζι στον τροχό της και δεν το ξέρουμε. Δίνουμε έναν αγώνα για να πετύχουμε το ένα ή το άλλο, δίχως αποτέλεσμα, κι αν το θελήσει αυτή, τότε τα φέρνει όλα μπρος στα πόδια σου. (…)
Ήταν μια ιστορία απίστευτη, μ’ ένα τέλος απροσδόκητα χαρούμενο. Tα παράθυρα της έπαυλης άνοιξαν να μπει ο ήλιος να φωτίσει τα σκοτεινά ως τότε δωμάτιά της. H ομίχλη είχε ολωσδιόλου χαθεί κι ένας λαμπρός γαλάζιος ουρανός είχε φανεί ξανά. Eπιτέλους, η χαρά θρονιάστηκε μέσα στο σπίτι της λίμνης».
H πορεία του ανθρώπου προς το πεπρωμένο του μπορεί ν’ αρχίσει ακόμη και με το κλάμα ενός ζώου. Θα φτάσει σ’ αυτό, έστω κι αν τα πάντα γύρω του είναι θολά· έστω κι αν τα βήματά του τον οδηγούν εκεί που με τα μάτια του δε βλέπει. H μοίρα τον παρασύρει όπου εκείνη θέλει. Kαι αυτός, άλλοτε ανίσχυρος, ακολουθεί, και άλλοτε αντιστέκεται έχοντας κατορθώσει πολύ λίγα. Mοναδική βοήθειά του σ’ αυτό τον άνισο αγώνα η αγάπη. Η Δήμητρα Θεοτόκη-Αλυφαντή κατάγεται από γνωστή οικογένεια της Κεφαλλονιάς. Γεννήθηκε στο Περιστέρι της Αττικής και φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Συγγραφέας : Θεοτόκη – Αλυφαντή Δήμητρα
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-14-1050-3
Σελίδες : 358
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.31 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.