Το καλό παιδί

Περιγραφή
Όσο αυξάνονται τα ποσοστά εγκληματικότητας, τόσο μεγαλώνει και ο προβληματισμός για το πώς πρέπει να ανατρέφεται το παιδί, ώστε να γίνει καλός και ευπρεπής άνθρωπος. Και σε μια εποχή, όπου έχουν ελαχιστοποιηθεί οι επιδράσεις εκκλησίας και σχολείου, η ηθική διαπαιδαγώγηση προκαλεί φόβους και δυσκολίες στον μέσο, απλό γονιό. Με το ενημερωμένο και έγκυρο αυτό εγχειρίδιο, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Brenda Houghton παραθέτει λογικές και σαφείς συμβουλές για το πώς εξασφαλίζεται η καλή συμπεριφορά του παιδιού, από τη γέννησή του, και πώς μπορείτε να του καλλιεργήσετε μια αίσθηση του σωστού και του λάθους που θα διαρκέσει ολόκληρη ζωή.Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν:
– Απλές και εφαρμόσιμες οδηγίες που μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς, ώστε να προωθήσουν την ηθική ανάπτυξη του παιδιού μέσα από την κούνια (ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να γίνει η αρχή).
– Τρόπους αναζήτησης και διερεύνησης των ηθικών αρχών και αξιών του γονιού, ώστε να τις περάσει στα παιδιά του.
– Τις εμπειρίες ειδικών και όλες τις πρόσφατες έρευνες με δοκιμασμένες μεθόδους για την ανάπτυξη της εξελισσόμενης ηθικής αντίληψης του παιδιού.
– Σαφείς και χρήσιμες λύσεις για όλους όσοι ασχολούνται με νέους ανθρώπους -οικογένεια, φίλους, δασκάλους και συμβούλους νεότητας- ώστε να ανατραφεί το «καλό παιδί» του σήμερα και να σφυρηλατηθεί ο καλός πολίτης του αύριο.Η Brenda Houghton, δημοσιογράφος και επιμελήτρια κειμένων για περισσότερα από τριάντα χρόνια, συνεργάζεται με πολυάριθμα περιοδικά και εφημερίδες – Guardian, Observer, Mail on Sunday, Sunday Times Magazine και Cosmopolitan. Το ενδιαφέρον της για το θέμα του βιβλίου «Το καλό παιδί» προέκυψε από την έρευνά της για δύο άρθρα με θέμα τη διδασκαλία του σωστού και του λάθους στα παιδιά, άρθρα που έγραψε για το περιοδικό She, και για το Independent on Sunday.
Είναι παντρεμένη και έχει πέντε παιδιά – δύο υιοθετημένα από την Κένυα, από τον πρώτο γάμο του συζύγου της, δύο θετά παιδιά και μια κόρη δική της.

Συγγραφέας : Houghton Brenda
Μεταφραστής : Μοσχοπούλου Πόλυ
Εκδότης : Άγκυρα
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-422-504-9
Σελίδες : 285
Σχήμα : 23χ17
Κατηγορίες : Συμβουλευτική, Γονείς και παιδιά, Οικογένεια
Σειρές : Ψυχολογία – Ανατροφή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.