Το καλοκαίρι της Αβίγια

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Ισραήλ, στη δεκαετία του 1950. Η Αβίγια, που μεγαλώνει σε οικοτροφείο, θα περάσει αυτό το καλοκαίρι μαζί με τη μητέρα της, την οποία ελάχιστα γνωρίζει. Μητέρα και κόρη θα γνωρίσουν η μία την άλλη μέσα από διάφορα περιστατικά και αρκετές δοκιμασίες.
Η ιστορία ακούγεται απλή. Τα συναισθήματα όμως που γεννά η ανάγνωση του βιβλίου δύσκολα περιγράφονται.
Το αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο της Γκίλα Αλμαγκόρ έχει μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες. Το 1988 έγινε ταινία – που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις – με πρωταγωνίστρια την ίδια τη συγγραφέα. Θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα κλασικά έργα της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.Η Γκίλα Αλμαγκόρ είναι μία από τις κορυφαίες Ισραηλινές ηθοποιούς. Γεννήθηκε το 1939 στο Ισραήλ (πριν από τη σύσταση του ισραηλινού κράτους), τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του πατέρα της, και μεγάλωσε σε διάφορα ιδρύματα.
Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός από τα δεκαεφτά της χρόνια. Στα είκοσι πέντε της, αφού σπούδασε για δυο χρόνια στη Νέα Υόρκη, άρχισε να παίζει στα σημαντικότερα θέατρα του Ισραήλ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε περίπου 40 ταινίες και αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές ενώ είχε δικές της ραδιοφωνικές εκπομπές για αρκετά χρόνια. Ασχολείται ενεργά με την εθελοντική εργασία για παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία για παιδιά και νέους.

Συγγραφέας : Almagor Gila
Μεταφραστής : Κουτσούκαλη Στέλλα
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-04-3496-4
Σελίδες : 107
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Ηθοποιοί – Αυτοβιογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.65 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.