Το καλαντάρι

Περιγραφή
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Παντελή Θαλασσινού «Το Καλαντάρι» κυκλοφορεί και το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις «Ιανός». Περιλαμβάνει στίχους τραγουδιών (ένα για κάθε μήνα) που τους υπογράφει ο Ηλίας Κατσούλης, τις παρτιτούρες από τον Παντελή Θαλασσινό και μια ανθολογία πεζών και ποιητικών κειμένων από γνωστούς λογοτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης για κάθε μήνα από τον Ηλία Κατσούλη. Ακόμη η έκδοση περιλαμβάνει 12 πίνακες ζωγραφικής της Γιούλας Ροζάκου με τίτλο «Οι Μήνες».
O ίδιος σημειώνει:
Μέσα στο 2006, με συμπαραστάτη τον ΙΑΝΟ, το υλικό με τις παρτιτούρες των τραγουδιών, προσθέτοντας και ανθολογημένα κείμενα για τους μήνες, απ’ τον Ηλία, καθώς και τα ζωγραφικά της Γιούλας ολοσέλιδα, έγινε κι ένα όμορφο βιβλίο.
Οι στίχοι και οι ζωγραφιές, λοιπόν, με μάγεψαν… Ήταν τα υλικά, το χαρτί κι η αλευρόκολλα, που βάζοντας και γω το σπάγγο θα έφτιαχνα ένα χαρταετό. Αυτούς που ξεκινούσαμε να τους φτιάχνουμε στην αρχή της σαρακοστής, που δεν ξέραμε αν θα πετάξουν ποτέ. Τον βγάζω στον αέρα με αγωνία. Μόλις αρχίσει να πετάει, θα ξαναγεμίσουν τα μάτια μου με παιδική μαγεία.

Συνθέτης : Θαλασσινός Παντελής
Στιχουργός : Κατσούλης Ηλίας Α., Κατσούλης Ηλίας 1939-2008
Φορέας : Κατσούλης Ηλίας Α., Κατσούλης Ηλίας 1939-2008
Ζωγράφος : Ροζάκου Γιούλα
Εκδότης : Ιανός
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-7827-50-3
Σελίδες : 117
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ημερολόγια, Νεοελληνική λογοτεχνία – Συλλογές, Τραγούδια, Ελληνικά
Σειρές : Ιανός ο Μελωδός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.69 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.