Το κακό και άλλες ιστορίες της νύχτας

Περιγραφή
Η Μαντλέν περίμενε υπομονετικά μέσα στην ερμητική σιωπή της νύχτας… Σηκωνόταν τότε, και με αργές κινήσεις, το ίδιο αργές κάθε μέρα, φορούσε το βρόμικο λευκό νυφικό και τα λιλά λουλούδια στο κεφάλι. Ήταν μια διαδικασία που κρατούσε πολλή ώρα. Μια μικρή τελετή που η Μαντλέν θεωρούσε απαραίτητη για το βραδινό της γάμο…
Κατέβαινε τα σκαλιά της ερειπωμένης πολυκατοικίας, με το πιο ευτυχισμένο της χαμόγελο, και περίμενε το τελικό σήμα, ότι το πάρκο -η εκκλησία της- ήταν πράγματι άδειο. Με δυο βήματα, περνούσε έτσι από τον κόσμο της ανυπαρξίας στον παράδεισο της νύχτας, όπου σχεδόν πάντα κατάφερνε να ‘ναι πρωταγωνίστρια…
Τις ώρες της δύσης, τότε που σταματούν μεμιάς όλοι οι θόρυβοι παντού, οι άνθρωποι, εξαϋλωμένες φιγούρες θαρρείς μιας αιώνιας συνωμοσίας του κακού, στροβιλίζονται σε κόσμους μυστηρίου, σε ένα παραληρηματικό γαϊτανάκι, όπου τα όρια της φαντασίας μπλέκουν με αυτά της λογικής, και η λογική, αλήθεια… πόσο παράλογη είναι;
Δεκατρείς ιστορίες που ανιχνεύουν απλά το πόσο τραγικός, πόσο σοβαρός και τελικά πόσο αληθινός είναι ο κόσμος μας. Ένας κόσμος που τόλμησε για λίγο μόνο να αναμετρηθεί με έναν παραμορφωτικό καθρέφτη…Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Νίκαια το 1958. Σπούδασε φωτογραφία, κινηματογράφο και θέατρο στη Ρώμη, όπου και ανέβασε το έργο του «Σαν μέσα από ένα παράθυρο» το 1984.
Το 1990 ίδρυσε το θίασο Ιωνικό Θέατρο, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, στον οποίο σκηνοθετεί ως σήμερα. Με το θίασο αυτό, ανέβασε πολλά θεατρικά του έργα, όπως τα: «H Έξοδος», «Νύφη», «Μαρίτσα η Πρόσφυγγα», «Κασσάνδρα» «Σιπυλίνα» «Μας χωρίζει μια θάλασσα», «Διακοπές τον Αύγουστο» και άλλα.
Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Παρανόηση» (1985), και τα θεατρικά «Μικρασιατική τριλογία» (2003), «Σαν μέσα από ένα παράθυρο» (2003), «Η ησυχία κατοικεί στο σπίτι της Αλίκης» (2004) και «9 μονόπρακτα και 1» (2005).
Είναι πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Ιστορίας, Τέχνης και Θεάτρου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την UNESCO, καθώς και γενικός γραμματέας της Ένωσης Μικράς Ασίας.

Συγγραφέας : Παπαδόπουλος Αντώνης Β.
Εκδότης : Modern Times
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-441-481-Χ
Σελίδες : 232
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.09 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.