Το καθρέφτισμα των αστεριών στις μακρινές λίμνες

Περιγραφή
γιατί η πίστη στους ανθρώπους
τα όνειρα
διαλύονται εύκολα
και για να προχωρήσεις
πρέπει να μπορείς
να ’σαι πάντα έτοιμη
να πλάσεις καινούρια
Με την τελευταία της ποιητική συλλογή, η Μάγδα Νικολαΐδου μάς μαθαίνει τι είναι η τρυφερότητα, τι είναι η αγάπη, τι είναι η ίδια η ζωή.
Περιδιαβάζοντας την υπαρξιακή αναζήτηση, μέσα από τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, η συγγραφέας ελευθερώνει τη σκέψη της από τις άνισες μάχες της ζωής και, ω! του θαύματος, βγαίνει θριαμβεύτρια.
Και μη λησμονούμε ότι η ποίηση δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι από μόνη της μια Άμαχη.Η Μάγδα Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Κοινωνιολογία στην Κολωνία, και έκανε μεταπτυχιακά σε Γυναικείες σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου με υποτροφία Ωνάση. Έχει ασχοληθεί με κοινωνική έρευνα, δημοσιογραφία, ταινίες ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, και εργάστηκε πολύ καιρό σαν μεταφράστρια ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το “Καθρέφτισμα των αστεριών στις μακρινές λίμνες” είναι το δεύτερο ποιητικό της έργο μετά τη “Σάρκινη νύχτα” (“Ελληνικά Γράμματα”, 2000). Στην Απόπειρα έχει εκδώσει τις νουβέλες “Το μωβ” (1988), “Τελευταία λυγερή άνοιξη” (1990) και “Γυάλινα χρώματα” (1993). Στην ευρύτερη οικογένειά της ψιθυρίζεται ότι έγραφε ποιήματα από 5 ετών.

Συγγραφέας: Νικολαΐδου Μάγδα
Εκδότης: Απόπειρα
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-537-141-3
Σελίδες: 344
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.82 €