Το καζανάκι

Περιγραφή
«Σήμερα στη ζωή μου δεν κάνω τίποτα άλλο, παρά να αναμασάω τα πρότυπα που εισέπραξα ως παιδί. Είναι σαν να μασάω μια πολιτισμική τσίχλα. Τώρα μόνο κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καθολική έννοια της αγάπης, του έρωτα, της φιλίας, της καλοσύνης. Λέμε μια λέξη και νομίζουμε ότι έχουμε συνεννοηθεί. Λέμε, για παράδειγμα, «σε αγαπάω». Και λέει και ο άλλος «κι εγώ σε αγαπάω». Στη συνέχεια ακολουθεί ο καθένας την πορεία του, παρόλο που είμαστε μαζί ως «αγαπημένοι», θεωρώντας ότι έχουμε συνεννοηθεί.
Αυτό που μόλις τώρα κατάλαβα είναι ότι υπάρχει τόση μοναξιά, περισσότερο από ποτέ, διότι ο καθένας είναι έρμαιο των εγγραφών των λέξεων μέσα του. Οι λέξεις καλό είναι να επαναδιατυπωθούν σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθενός».Ο Γιώργος Σαμοΐλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1980. Aποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Middlesex στο Λονδίνο το 2003 και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στις Νευροεπιστήμες το 2004 στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής στο King’s College του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας και στις ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Εργάζεται σε κέντρο ειδικής αγωγής.
Το μυθιστόρημα «Η εποχή της άδειας κατσαρόλας» αποτελεί την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Συγγραφέας : Σαμοΐλης Γιώργος
Εκδότης : Λευκή Σελίδα
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-9745-43-1
Σελίδες : 160
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.