Το θηλυκό του διαβόλου

Περιγραφή
Μετά το θάνατο του Τζων Κάουλσον ο Κλάιβ Θέρστον, ένας σχετικά ασήμαντος άνθρωπος ως εκείνη τη στιγμή, γίνεται ξαφνικά το πρόσωπο της ημέρας. Το θεατρικό του έργο “Βροχή επιταγών” που ανεβαίνει στο Μπροντγουαίη απ’ τον διάσημο θεατρικό επιχειρηματία Ρόμπερτ Ρόουαν, γνωρίζει τεράστια επιτυχία και τον καθιερώνει σαν μεγάλο συγγραφέα. Όμως, ο Θέρστον είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος και κρύβει κάποιο μυστικό που τον βασανίζει αδιάκοπα.
Ένα βράδυ, αψηφώντας τη βροχή και τον άνεμο, ξεκινάει για το “Θρη Πόιντ”, μια χαριτωμένη καμπάνα κοντά στη λίμνη Μπιγκ Μπέαρ, όπου είχε απομονωθεί για να γράψει ένα καινούργιο μυθιστόρημα. Στο δρόμο, θα αναγκασθεί να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του πίσω από μια ακινητοποιημένη “Πακάρ”, στο στενό μονοπάτι που οδηγεί στην καμπάνα του και θα συνεχίσει με τα πόδια μεσ’ στα λασπόνερα. Φτάνοντας στο “Θρη Πόιντ” σε κακά χάλια, τον περιμένει ένα δυσάρεστο ξάφνιασμα. Το σπίτι είναι φωταγωγημένο. Κάποιος βρίσκεται στο λίβινγκ-ρουμ και μάλιστα πίνει το ουίσκι του. Ο Θέρστον θα δει ανάμεσα απ’ τις τραβηγμένες κουρτίνες έναν κοντόσωμο άντρα με γαλανά ξεπλυμένα μάτια και μακρυά, ατέλειωτα μπράτσα. Κι ακόμα, πάνω στο μάρμαρο του τζακιού, υπάρχει κι ένα δεύτερο ποτήρι. Για ποιον προορίζεται αυτό;
Ο Κλάιβ Θέρστον γρήγορα θα το μάθει. Ένα ζευγάρι γυναικεία σουέτ παπούτσια βρίσκονται μπροστά στην πόρτα του μπάνιου του. Έτσι θα κάνει τη γνωριμία της Εύας Μάρλοου που θα σταθεί, αλοίμονο, ο μοιραίος σταθμός της ζωής του.

Συγγραφέας: Chase James Hadley
Μεταφραστής: Παπαδημητρίου Άννα
Εκδότης: Λυχνάρι
Έτος έκδοσης: 1989
ISBN:
Σελίδες: 171
Σχήμα: 19χ11
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Βιβλιοθήκη Αστυνομικής Φιλολογίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.50 €