Το θαυμαστό βασίλειο της Ατλαντίδας

0
(0)

Περιγραφή
Ο Σωκράτης, ο δάσκαλος του Πλατύ, δέχεται την επίσκεψη τριών μυστηριωδών αντρών, που κουβαλούν μαζί τους ένα αρχαίο χειρόγραφο.
Σε αυτό υπάρχει γραμμένη η ιστορία ενός παμπάλαιου βασιλείου, που έστεκε λαμπερό πριν εννιά χιλιάδες χρόνια στην Έξω Θάλασσα, πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, και που είχε τόση δύναμη που ξεκίνησε για να κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο: το μυθικό βασίλειο της Ατλαντίδας.
Μια χώρα γεμάτη θησαυρούς και απίστευτα κτίσματα, με έναν στρατό που τον έτρεμε όλος ο κόσμος και προστατευμένη από τείχη που ούτε άνθρωπος ούτε θεός θα μπορούσε ποτέ να αλώσει. Κι όμως, σε μία μόνο νύχτα, επειδή έτσι το θέλησαν οι θεοί, τα κύματα του ωκεανού κατάπιαν το βασίλειο αυτό… Ποιο μυστικό κρύβει το χειρόγραφο; Τι απέγιναν οι κάτοικοι της Ατλαντίδας;
Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποτελεί ελεύθερη απόδοση των πλατωνικών διαλόγων του Τιμαίου και του Κριτία.
Ύστερα από δύο χιλιετίες, οι διδασκαλίες που περιέχονται σε εκείνες τις σελίδες δεν έχουν χάσει τίποτε από την ποιητικότητα και την ομορφιά τους.
Το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα της ίδιας σειράς, επιθυμεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για να πλησιάσουν οι νεότεροι αναγνώστες στους θησαυρούς της φιλοσοφίας, αφυπνίζοντας μέσα από το μύθο το ενδιαφέρον για τους κλασικούς της σκέψης στη Δύση.
Ο Emiliano Di Marco, είναι γεννημένος στην Τοσκάνη, ειδικός στη φιλοσοφία και στην bistecca fiorentina. Όταν ήταν μικρός, έγραφε ιστορίες για μεγάλους, τώρα που μεγάλωσε αποφάσισε να γράφει ιστορίες για μικρούς. Εδώ και κάποιο χρόνο ζει και εργάζεται στη Ρώμη.

Συγγραφέας: Di Marco Emiliano
Μεταφραστής: Αλεξιάδου Σοφία
Εικονογράφος: Bacchini Massimo
Εκδότης: IntroBooks
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6680-44-4
Σελίδες: 47
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Φιλοσοφία – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Οι Μικροί Φιλόσοφοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.