Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι

Περιγραφή
Η Μαρίνα Καραγάτση δανείζεται τα λόγια προσφιλών της προσώπων και τους ξαναδίνει φωνή. Με τρεις παράλληλους μονολόγους μιας ανοιξιάτικης μέρας του 1950 και ένα θεατρικό μονόπρακτο μιας ανοιξιάτικης μέρας του 2006 αναπλάθει βιώματα και ενδόμυχους συλλογισμούς του Καραγάτση, του αντιπροσωπευτικότερου ίσως συγγραφέα της γενιάς του, της Λασκαρώς, καρτερικής και δυνατής υπηρέτριας του σπιτιού, και της γιαγιάς Μίνας, μιας αρχόντισσας της Άνδρου. Σιωπηλή, αλλά διαρκώς παρούσα, η Νίκη Καραγάτση, η ζωγράφος που παραμένει με την ευαισθησία και τους χαμηλούς της τόνους πάντα επίκαιρη. Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή.Η Μαρίνα Καραγάτση, κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936.
Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε κυρίως με τη λαϊκή λιθογλυπτική της Άνδρου (“Λίθινες εικόνες της Άνδρου”, 1990, “Μαρμάρινα τέμπλα στην Άνδρο τον 19ο αιώνα”, 1993, “Κτητορικές πλάκες της Άνδρου”, 1996).
Έχει έναν γιό, τον ηθοποιό Δημήτρη Τάρλοου.

Συγγραφέας: Καραγάτση Μαρίνα
Εκδότης: Άγρα
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-325-749-4
Σελίδες: 225
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Προσωπικές αφηγήσεις, Συγγραφείς, Έλληνες – Προσωπικές αφηγήσεις, Ζωγράφοι, Έλληνες, Νεοελληνική πεζογραφία – Αφήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.07 €