Το ευτυχισμένο καλοκαίρι του κυρίου Χόλι

Περιγραφή
Ο κύριος Χόλι είναι ένας απροσδιόριστης εθνικότητας τουρίστας. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, σε ένα μονίμως βροχερό κι ανήλιο περιβάλλον. Αποφάσισε πως τις φετινές, καλοκαιρινές του διακοπές θέλει να τις περάσει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Οι διακοπές του ξεκινούν με μια μικρή περιπέτεια στο λιμάνι της Αργοναυτίδας. Από εκεί και για πολλές ημέρες και νύχτες, ο κύριος Τζον Χόλι και η παρέα του, θα γνωρίσουν από κοντά τη φύση, την ιστορία και τους ανθρώπους του νησιού Σπόρι, του χωριού Πλατάνι, του όρους Ήλιο… Το τέλος της διαδρομής θα βρει τον κύριο Τζον Χόλι να συλλογίζεται πως τα αληθινά χαμόγελα και η καλή καρδιά είναι ο πραγματικός πλούτος των Ελλήνων. Κι ας είχε πληροφορηθεί από τα δελτία ειδήσεων και το ίντερνετ ότι σ’ αυτή τη γωνιά του κόσμου υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση…
Ταξίδι στο τώρα και στη μνήμη…
Πρόκειται για μια αισιόδοξη, σημερινή ιστορία. Ο κύριος Χόλι αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο που ανακαλύπτει καινούργιους προορισμούς, που εντυπωσιάζεται από αυτούς και θέλει να αποκαλύψει τη γνώση της ανακάλυψης… Το λιμάνι της Αργοναυτίδας, το νησί Σπόρι, το Πλατάνι, αντιπροσωπεύουν (και εκπροσωπούν) την ξεχωριστή ομορφιά της πιο «πλούσιας» χώρας του κόσμου. Οι αναφορές των ονομάτων και των τοπωνυμίων της ιστορίας δεν είναι εντελώς τυχαία. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών χρόνων του συγγραφέα, ο τόπος της καταγωγής του, ακόμη και ο κύριος Χόλι, που είναι πρόσωπο υπαρκτό, είναι οι οδηγοί του. Όμως, όλοι μπορούμε να δανειστούμε τον τόπο, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που περιγράφονται στο βιβλίο και να εξελίξουμε την ιστορία με πλοηγό την ανάμνηση των δικών μας καλοκαιριών. Λίγη σημασία έχει αν είμαστε μικροί ή μεγαλύτεροι σε ηλικία. Άλλωστε η αισιοδοξία χρόνια δεν κοιτά και είναι όσο τίποτα άλλο απαραίτητη στις απαισιόδοξες ημέρες που ζούμε.

Συγγραφέας : Παπαδήμας Σταμάτης Δ.
Εκδότης : Ήρα Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-9780-58-Χ
Σελίδες : 48
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.26 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.