Το δώρο

Περιγραφή
«Το Δώρο» πέραν του γεγονότος ότι είναι το πρώτο θεατρικό έργο που γράψαμε μαζί, και αυτό έχει ιδιαίτερη για μας συναισθηματική αξία, είναι ένα έργο που σχολιάζει με καυστική αλλά και αγαπησιάρικη ματιά μια ολόκληρη γενιά νεοελλήνων που «ανδρώθηκαν» μέσα από μια εποχή με φανταχτερά ψέματα από την πολιτική και τα όνειρα για οικονομική ευμάρεια… που ποτέ δεν ήρθε… μέχρι και μια σεξουαλική επανάσταση για την οποία δεν ήμασταν έτοιμοι, και ως εκ τούτου την πληρώσαμε πολύ ακριβά.
Είναι μια γενιά που έμαθε να κάνει σχέσεις τα Σαββατόβραδα στην Αυτοκίνηση, να κλείνει τα κινητά με τρόμο την Κυριακή το μεσημέρι, ν’ αγαπάει με λάθος τρόπο, να πληγώνει, να πληγώνεται… μια γενιά που φοβάται να πει την αλήθεια για την ίδια της την ύπαρξη και, μόλις αυτή η αλήθεια ζητήσει το λόγο, τα χάνει και δεν ξέρει με ποιοn τρόπο να ζήσει… και επιλέγει την ακριβοπληρωμένη λύση του ζωτικού ψεύδους.
Όλα αυτά λοιπόν, καθώς μεγαλώνουμε και εμείς νιώσαμε την ανάγκη να τα ξαναδούμε, να δούμε τι άλλαξε από τότε που πρωτογράψαμε αυτό το έργο και να διαπιστώσουμε χωρίς λύπη μα ούτε και χαρά πως όλα τριγύρω αλλάζουνε για να μένουν όλα ίδια.
Τέλος, θέλαμε να πούμε μία συγγνώμη γιατί σ’ εκείνη την πρώτη γραφή ήμασταν ίσως λίγο παραπάνω αυστηροί με τους ήρωες απ’ όσο τους άξιζε. Ελπίζουμε αυτή η δεύτερη ενασχόλησή μας με το έργο να είναι πιο γόνιμη και πιο ουσιαστική από την πρώτη και να τη χαρείτε όσο τουλάχιστον τη χαρήκαμε και εμείς.
Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Ο Αλέξανδρος Ρήγας σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μόνος έγραψε τα τηλεοπτικά σενάρια: «Η Ελίζα και οι άλλοι», «Ένας έρωτας», «Πάτερ Ημών», «Dolce Vita», και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αποστόλου τα σενάρια: «Δυο Ξένοι», «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», «Κόκκινο Δωμάτιο» καθώς και τα θεατρικά έργα: «Νυφικό κρεβάτι», «Το δώρο», «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και «Τρεις φορές γυναίκα». Επί σειρά ετών, εργάστηκε στο ραδιόφωνο, σε ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά και στην ΕΡΑ 2, σε εκπομπές με θέμα τη μουσική του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Συγγραφέας : Ρήγας Αλέξανδρος, Αποστόλου Δημήτρης
Εκδότης : Σοκόλη – Κουλεδάκη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6801-05-5
Σελίδες : 120
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα
Σειρές : Θέατρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.98 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.