Το διαρκές 1917

Περιγραφή
Μπορεί να ηττήθηκε, να συκοφαντήθηκε, να μετατράπηκε γρήγορα στο αντίθετό της. Πριν όμως γίνουν αυτά, η Οκτωβριανή Επανάσταση συνέβη – προς απογοήτευση των προπαγανδιστών του αιώνιου, “αυτονόητου” καπιταλισμού. Έναν αιώνα περίπου μετά, τόσο η καπιταλιστική κρίση και τα τέρατα που γεννά, όσο και ο νέος δημοκρατικός και κομμουνιστικός πειραματισμός σε κάθε γωνιά της γης, μαρτυρούν ότι το 1917 παραμένει μια διαρκής πηγή έμπνευσης, μια αναπόφευκτη αναφορά για όσους σκέφτονται και δρουν στο πλαίσιο των κινημάτων για την ισότητα, την ελευθερία και την παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός ήταν ο λόγος που το Red Notebook επιχείρησε να “ξαναδιαβάσει” τον Οκτώβριο του 1917 -κι αυτός είναι ο λόγος για το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Λάσκος Χρήστος, Σίμος Χρήστος, Βαγδούτης Νικόλας, Ηλιόπουλος Νάσος, Τσακίρης Θανάσης, Κοσυφολόγου Αλίκη, Θεοδώρου Λίνα, Πάτκου Εύη, Λάλου Ελένη, Μπέτζελος Τάσος, Claudin Fernando, Σεβαστάκης Νικόλας Α., Benlisoy Foti, Ferro Marc 1924-, Σωτήρης Παναγιώτης, Lowy Michael, Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης, Ιορδανίδου Μαρία 1897-1989
Εκδότης: ΚΨΜ
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-6750-71-Χ
Σελίδες: 227
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Επαναστάσεις, Πολιτικές επιστήμες, Κομμουνισμός – Ιστορία, Ρωσία – Ιστορία, Διαδικτυακό σημειωματάριο (blog)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.28 €