Το γένος Βούδρη στα ίχνη του χρόνου

Περιγραφή
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι, με την καταγραφή αυτή, ολοκληρώνεται η ιστορική ενημέρωση του γενεαλογικού δέντρου του γένους “Βούδρη”.
Η συνέχεια και τα κενά ελπίζουμε να συμπληρωθούν από τις μελλοντικές γενιές. Σ’ αυτές εναπόκειται να σκάψουν βαθιά να ερευνήσουν συστηματικά και να αναπλάσουν την ιστορία των προγόνων τους και του γενέθλιου τόπου τους.
Άλλωστε, η ερευνητική προσπάθεια, για να ανακαλύψει κάποιος την αρχή της γενιάς του, είναι αρκετά δύσκολη, και αυτό γιατί ο άνθρωπος έχει κοινή προέλευση από εκατομμύρια χρόνια, ίσως κοινοί να είναι και οι γεννήτορές του.
Ευχόμαστε όπως, η εργασία αυτή αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες ανάλογες προγονικές έρευνες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους σημερινούς κλώνους να γνωρίσουν τις ρίζες τους, αλλά και να μην αποκοπούν απ’ αυτές.
Κάποτε η λέξη χωριό και τα παράγωγα του ήταν έννοιες περιφρονητέες, τώρα όλοι ψάχνουν να βρουν από πού ξεκίνησαν οι γονείς τους και ακόμα παραπέρα, οι πρόγονοί τους.Ο Κώστας Ζ. Φακατσέλης γεννήθηκε στο Ξηρόβαλτο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Από το 1952 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι συνταξιούχος του Δημοσίου. Ασχολείται με θέματα που έχουν σχέση με τη Λαογραφία και την Παράδοση, κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος. Κείμενά του δημοσιεύονται σε Ηπειρώτικες Εφημερίδες.

Συγγραφέας: Φακατσέλης Κώστας Ζ.
Εκδότης: Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-385-559-6
Σελίδες: 110
Σχήμα: 25χ17
Κατηγορίες: Αρχεία – Ιστορία – Ελλάς , Οικογένειες, Ελληνικές – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.92 €