Το βιβλίο των αστερισμών

Περιγραφή
Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, τα άστρα και οι πλανήτες αποτελούν συνεχή πηγή θαυμασμού. Μια και μόνη ματιά στο νυχτερινό ουρανό αρκεί για να καταλάβετε το ιερό και βαθύ μυστήριο που έκρυβαν για τους αρχαίους πολιτισμούς. Ήταν φυσικό λοιπόν οι άνθρωποι να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν την ύπαρξη των ουράνιων σωμάτων με ένα πλήθος από θρύλους και μύθους που γαλούχησαν γενιές και γενιές και έφτασαν στις μέρες μας. Κατά τη διάρκεια των αιώνων και ενώ η τεχνολογία γνώριζε ανάπτυξη, οι πρώτοι αστρολόγοι εντόπισαν στον ουρανό ευδιάκριτες ομάδες αστέρων, τους αστερισμούς, στους οποίους έδωσαν ονόματα με βάση τη μορφή που σχημάτιζαν τα άστρα που τους αποτελούσαν.
Το βιβλίο των αστερισμών είναι ένα εκλαϊκευμένο βιβλίο αστρονομίας και όχι αστρολογίας. Άλλωστε, ο συγγραφέας του Robin Kerrod, είναι μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας και είναι διάσημος για τα βιβλία του με θέμα την αστρονομία και το διάστημα. Σ’ αυτό εξηγούνται οι παραδόσεις και οι μύθοι που κρύβονται πίσω από τις ονομασίες των αστερισμών, δίνονται πολλές ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα ουράνια σώματα, καθώς και οι τρόποι για να τα εντοπίζουμε στο νυχτερινό ουρανό.
Το βιβλίο αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό περιήγησης στους πλανήτες και τους αστερισμούς, παρουσιάζοντας τον Ήλιο, τη Σελήνη και 33 αστερισμούς που είναι ορατοί από όλο τον κόσμο. Επίσης περιλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγή με τις πρώτες προσπάθειες των ανθρώπων να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν στον ουρανό αλλά και ένα πλήρη κατάλογο με πληροφορίες για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Έκδοση ιδιαίτερα επιμελημένη με πολλές φωτογραφίες, χρήσιμους χάρτες του ουρανού με όλα τα ευδιάκριτα ουράνια σώματα στο Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο, γλωσσάριο και ευρετήριο.
O Robin Kerrod είναι διάσημος για τα βιβλία του με θέμα την αστρονομία και το διάστημα. Μεταξύ των μπεστ σέλερ του συγκαταλέγονται “Ο οδηγός των αστέρων” και το διαδραστικό βιβλίο “Νυχτερινός ουρανός”, που και τα δύο κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο Barron’s. Έχει επίσης συγγράψει τις “Βασικές αρχές αστρονομίας” και δύο παιδικές σειρές με τίτλο “Το ηλιακό σύστημα” και “Κοιτώντας τα άστρα”. Είναι μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας και ταξιδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να επισκεφθεί αστεροσκοπεία, να κυνηγήσει κομήτες και να παρακολουθήσει εκλείψεις. Ζει κοντά στο αρχαιότερο αστεροσκοπείο του κόσμου, το Stonehenge.

Συγγραφέας: Kerrod Robin
Μεταφραστής: Οικονομοπούλου Νάγια
Εκδότης: Κοχλίας
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8228-48-4
Σελίδες: 128
Σχήμα: 20χ16
Κατηγορίες: Αστρονομία, Πλανήτες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.18 €