Το βιβλίο της ζούγκλας

Περιγραφή
Ο Μόγλης, ένα μικρό ορφανό αγόρι, μεγαλώνει ευτυχισμένο στη ζούγκλα παρέα με τους λύκους, τον Μπαλού, έναν τρυφερό αρκούδο, και τον Μπαγκίρα, ένα δυνατό πάνθηρα. Όλα τα ζώα τον αγαπούν και του μαθαίνουν πώς να επιβιώνει στη ζούγκλα, εκτός από τον Σιρχάν, ένα μοχθηρό τίγρη που τον κυνηγάει για να τον σκοτώσει.
Θα τα καταφέρει ο μικρούλης Μόγλης να γλιτώσει από τον κακό τίγρη και τις παμπόνηρες μαϊμούδες, που θέλουν να τον κάνουν αρχηγό τους;
Θα ζήσει για πάντα ανάμεσα στα ζώα ή θα γυρίσει πάλι στους ανθρώπους;
Το “Βιβλίο της Ζούγκλας” είναι ένα τρυφερό βιβλίο που ταξιδεύει τα παιδιά σε τόπους μαγικούς κι ονειρεμένους, μια μεγάλη περιπέτεια με ολοζώντανη εικονογράφηση.O Ράντγιαρντ Κίπλινγκ γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας στις 30 Δεκεμβρίου το 1865. Έζησε για πολύ καιρό στην Ινδία, όπου αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία. Έκανε πολλά ταξίδια, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου εγκαταστάθηκε στο Βερμόντ. Εκεί έγραψε “Το βιβλίο της ζούγκλας” (1984), το πρώτο αριστούργημα ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε ο Κίπλινγκ για τα παιδιά. Ακολουθεί ο “Κιμ”, ένα μυθιστόρημα στο οποίο ο συγγραφέας δίνει κλασικές εικόνες από τα πιο γραφικά μέρη της Ινδίας. Το 1907, σε ηλικία 42 χρονών του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και έτσι έγινε ο νεότερος σε ηλικία που κέρδισε ποτέ το βραβείο αυτό, και το 1926 πήρε το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Ακαδημίας Λογοτεχνίας. Πέθανε στο Λονδίνο στις 18 Ιανουαρίου 1936, σε ηλικία 70 ετών.

Συγγραφέας: Kipling Rudyard – Joseph 1865-1936
Μεταφραστής: Παπαδοπούλου Δέσποινα
Εικονογράφος: Laverdet Marcel
Διασκευαστής: Perat Marie – Françoise
Εκδότης: Μίνωας
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-542-022-8
Σελίδες:
Σχήμα: 30χ23
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα
Σειρές: Μεγάλες Περιπέτειες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.95 €