Το βασίλειο του αποχαιρετισμού

Περιγραφή
Ένας περιθωριακός συγγραφέας, ασφυκτιώντας από τα «δεσμά» της λογοτεχνίας και της καθημερινότητας που νιώθει να τον στραγγαλίζουν, αποφασίζει να γίνει ο ίδιος έργο τέχνης: ένα ένσαρκο μυθιστόρημα. Στην απόφασή του αυτή θα τον ακολουθήσουν μία μυστηριώδης γυναίκα, καθώς και -παρά τη θέλησή τους, βέβαια- μία σειρά αθώων θυμάτων του παράφορου έρωτά τους. Το κολασμένο ζευγάρι θα ζήσει μία μεθυστική περίοδο σαδικού πάθους και στυγερών εγκλημάτων, μέχρι να οδηγηθεί στην οριστική δραματική κάθαρση, αφού πρώτα, όμως, γνωρίσει τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει η έκφραση: «Θέλω να σου δώσω ό,τι έχω και δεν έχω».
Μια νουβέλα εκτός ορίων, για το πάθος, για τη τέχνη και για τον απόλυτο έρωτα.

Ο Κυριάκος Χ. Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1963. Aπό το 1986 έως το 2009 έζησε στην Αθήνα. Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και έχει επιμεληθεί περισσότερα από 300 βιβλία (λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, δοκιμιακά), ανάμεσά τους και την σειρά «Orbis Literae» των εκδόσεων «Gutenberg». Στην ίδια σειρά μετέφρασε την «Ιστορία του Ζιλ Μπλας ντε Σαντιλιάν» του Alain-Rene Lesage και τα ποιήματα από τον «Καλόγερο» του Matthew Lewis. Από μικρός έγραφε ιστορίες με φαντάσματα, παράξενες δυνάμεις και εξωγήινους (ή εξωλογικούς) πολιτισμούς, κυρίως όμως ιστορίες για ανθρώπους που μπλέκονταν σε καταστάσεις πολύ δύσκολες -ή πολύ περίεργες- για να τις αντιμετωπίσουν. Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά ως διηγηματογράφος, και το 1987 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, «Ιστορίες υπερβολής» (εκδ. Ροές). Ακολούθησαν τα βιβλία: «Δώδεκα» (μυθιστόρημα, Καστανιώτης, 1991), «Μικροί κόσμοι» (μυθιστόρημα, Λιβάνης, 1996), «Το σάβανο της Χιονάτης» (μυθιστόρημα, Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2000), «Το βασίλειο του αποχαιρετισμού» (μυθιστόρημα, Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2002), «Πανταχού απών» (μυθιστόρημα, Τυπωθήτω, 2007), «Κακορραφίες» (σπονδυλωτές ιστορίες, Δήγμα, 2009), «Ζα Ζα» (Free Thinking Zone, 2012). Παράλληλα, έχει γράψει και περισσότερα από 10 βιβλία για παιδιά και εφήβους-κάποια από αυτά με ψευδώνυμο. Συνεργάζεται με διάφορα έντυπα και ψηφιακά μέσα.

Συγγραφέας : Αθανασιάδης Κυριάκος Χ.
Εικονογράφος : Κούρτης Νίκος
Εκδότης : Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-398-033-1
Σελίδες : 83
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Αφήγημα
Σειρές : Έλληνες Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.