Το αστεράκι που μετακόμισε

Περιγραφή
Ένα παραμύθι από την Ευαγγελία Παπαθανασίου, που βοηθά τα παιδιά να αποδέχονται την διαφορετικότητα, και να προσφέρουν αγάπη, βοήθεια, κατανόηση και φιλία σε όσους το έχουν ανάγκη.Γεννήθηκε στην Ελασσόνα της Λάρισας και μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου φοίτησε στο Ιδιωτικό Ελληνικό Συμπληρωματικό Σχολείο. όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά τελικά έγινε δασκάλα, φοιτώντας στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης και έπειτα στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Όταν άρχισε να δουλεύει ως δασκάλα, κατάλαβε ότι αυτά τα δυο δεν ήταν τόσο άσχετα μεταξύ τους. Έτσι φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Θεατρική παράσταση, τη Δραματοποίηση, το Κουκλοθέατρο και τη Μουσικοκινητική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα στη Γερμανία και στη Μυτιλήνη. Η συνεχής μάθηση ήταν πάντα στις προτεραιότητές της. Φοίτησε στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ντόρτμουντ Γερμανίας επί 4 έτη στα πλαίσια του προγράμματος Γυναικείων Σπουδών για τη Μητρότητα. Πήρε το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συνεργάστηκε ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε διάφορα βιωματικά σεμινάρια με αντικείμενο τη Θεατρική Αγωγή και τα Εικαστικά με το ΠΕΚ Λέσβου, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την επιμόρφωση των δασκάλων πάνω στα νέα διδακτικά βιβλία, με το “Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο και τις παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση”, σε σεμινάρια που οργάνωσε το γραφείο Αγωγής Υγείας Λέσβου και το γραφείο Αγωγής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής Νομού Λέσβου, όπου στις εισηγήσεις μου αποτελούσε κύριο άξονα η ανακάλυψη της γνώσης μέσω του Θεατρικού Παιχνιδιού.
Η προσέγγιση της μάθησης μέσα από το θεατρικό Παιχνίδι και η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικές παραστάσεις μέσα στο σχολείο είναι πάντα μέσα στην καθημερινή διδακτική πρακτική, καθώς πιστεύει ότι οι δράσεις αυτές προσφέρουν ισορροπία, ομαλή ενσωμάτωση και ψυχική υγεία στα παιδιά. Το γράψιμο και η αφήγηση παραμυθιών αποτελούν τις άλλες δυο μεγάλες της αγάπες.
Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τις δυο κόρες της.

Συγγραφέας: Παπαθανασίου Ευαγγελία
Εικονογράφος: Κιλισμανή Άντα-Μαρίνα
Εκδότης: Εκδόσεις Φυλάτος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-5163-73-Χ
Σελίδες: 38
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.80 €