Το αστέρι της θάλασσας

Περιγραφή
Χειμώνας του 1847. “Το αστέρι της θάλασσας” σαλπάρει από το λιμάνι του Δουβλίνου αφήνοντας πίσω του μια Ιρλανδία κατεστραμμένη από τη φτώχεια και το λιμό. Εκατοντάδες οι εξαθλιωμένοι που στριμώχνονται στ’ αμπάρια του με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στην Αμερική, ενώ στις πολυτελείς καμπίνες απολαμβάνουν το ταξίδι οι πλούσιοι επιβάτες.
Ανάμεσα σ’ όλους αυτούς, κάποιοι είναι δεμένοι μεταξύ τους περισσότερο απ’ όσο θεωρούν ή αντέχουν: μια υπηρέτρια που κρύβει ένα τραγικό μυστικό, ένας χρεοκοπημένος λόρδος με την οικογένειά του κι ένας δολοφόνος που καραδοκεί αθέατος στο κατάστρωμα.
Και καθώς το πλοίο πλησιάζει όλο και περισσότερο τη “Γη της Επαγγελίας”, θα συνειδητοποιήσουν, με οδυνηρό τρόπο, ότι το παρελθόν δε θα σταματήσει ποτέ να τους κυνηγά.
Ένα μυθιστόρημα επικών διαστάσεων για τον ανθρώπινο πόνο, τον έρωτα, το μίσος, το έλεος.Ο Joseph O’ Connor γεννήθηκε το 1963 στο Δουβλίνο. Σπούδασε φιλοσοφία, ιστορία και αγγλική φιλολογία. Έχει γράψει άλλα πέντε μυθιστορήματα που σημείωσαν τεράστια επιτυχία καθώς και θεατρικά έργα, σενάρια και διηγήματα, ενώ έχει αρθρογραφήσει για την εφημερίδα Dublin Sunday Tribune και για το περιοδικό Esquire. Έχει ζήσει στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στη Νικαράγουα και σήμερα ζει στο Δουβλίνο.

Συγγραφέας: O’ Connor Joseph
Μεταφραστής: Κουμπαρέλη Μπελίκα
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-274-827-3
Σελίδες: 513
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιρλανδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.13 €