Το αίνιγμα του μαζοχισμού

Περιγραφή

«Να το πάλι το καταραμένο πρόβλημα του μαζοχισμού!» αναφωνεί μέσα από την καρδιά του ο Ferenczi το 1931, μια εποχή που η ψυχανάλυση έχοντας φτάσει σε μια ωριμότητα είχε όλο τον ελεύθερο χρόνο να σκεφτεί τις δυσκολίες της. Μαζοχισμός… να γιατί η θεωρία μπορεί να κλονιστεί και η γλώσσα που μπορεί να πει να πάντα, να αρχίσει να λέει ό,τι να ‘ναι, όπως για παράδειγμα ηδονή της δυσαρέσκειας. Και η πρακτική μπορεί να πέσει εξίσου στην αναπόφευκτη παγίδα όταν η οδύνη (η ψυχική) γίνεται επιδιωκόμενος στόχος αντί να είναι η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης της θεραπείας. Περιλαμβάνονται τα κείμενα: – Jacques Andre: «Εισαγωγή. Ο εγγενής μαζοχισμός» – Jean Laplanche: «Μαζοχισμός και σεξουαλικότητα», συνέντευξη με τον Jacques Andre – Philippe Jeammet: «Το αίνιγμα του μαζοχισμού» – Maurice Dayan: «Ο βάναυσος άλλος. Τα παράδοξα της αρχής της ηδονής» – Marie – Claude Lambotte: «Η μελαγχολική μορφή του μαζοχισμού» – Marilia Aisenstein: «Επώδυνο αίνιγμα, αίνιγμα του πόνου» – Michel de M’Uzan: «Ο διαστροφικός μαζοχισμός και το ζήτημα της ποσότητας»

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Aisenstein Marilia, André Jacques, Dayan Maurice, M’ Uzan Michel de, Jeammet Philippe, Lambotte Marie – Claude, Laplanche Jean 1924-2012
Μεταφραστής : Ντίνος Ιωάννης
Επιμελητής : André Jacques, Χαραλάμπους Ξανθή
Υπεύθυνος Σειράς : Χαραλάμπους Ξανθή
Εκδότης : Κατάρτι
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-6671-27-5
Σελίδες : 179
Σχήμα : 19χ12
Κατηγορίες : Ψυχανάλυση
Σειρές : Ψυχανάλυσης Έργα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.