Το έπος του σταυρού

Περιγραφή
«Όλα άρχισαν, όχι στη διάρκεια εκείνης της πολυθρύλητης νύχτας, τότε που καβαλάρηδες -οι σταυροφόροι- επιτέθηκαν στους γονείς σου, αλλά καμιά δεκαριά χρόνια νωρίτερα. Και μάλιστα ακόμη πιο πριν, αν θεωρήσουμε πως οι απαρχές της ζωής προηγούνται της γέννησης, πράγμα που στην περίπτωσή σου σίγουρα αληθεύει.»
Από τα δάση της Βόρειας Γαλλίας ως τις άγονες ερήμους της Αιγύπτου, διασχίζοντας την Κωνσταντινούπολη και την Αβησσυνία, ο Μορζέν θ’ ακολουθήσει πιστά τα τελευταία λόγια του πατέρα του: «Πορεύσου προς το Σταυρό!» Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει στην αυλή του φράγκου βασιλιά της Ιερουσαλήμ και η μοίρα του θα συνυφανθεί μ’ εκείνη αμέτρητων προσώπων, μεταξύ των οποίων ο Άγιος Γεώργιος, τιμωρός των απανταχού δράκων, και η μυστηριώδης «γυναίκα που δεν υπήρχε»… Στοργικός συνοδοιπόρος του θα είναι ο Κρετιέν ντε Τρουά, μάρτυρας και αφηγητής αυτού του γοητευτικού πεπρωμένου.
Εμπνευσμένος απ’ τους μύθους και τις αφηγήσεις του βασιλιά Αρθούρου, ο συγγραφέας Νταβίντ Καμί μας παρασύρει σ’ έναν μαγευτικό 12ο αιώνα που συνδυάζει τόσο το φανταστικό έπος όσο και το μυθιστόρημα περιπέτειας.Ο Νταβίντ Καμί γεννήθηκε το 1970. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση, έχει δουλέψει στον εκδοτικό χώρο και ασχολείται με μεταφράσεις έργων. Είναι εγγονός του σπουδαίου και βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Γάλλου συγγραφέα Αλμπέρ Καμί. Με το πρώτο του λογοτεχνικό εγχείρημα, «Οι στρατιώτες του Χριστού», ο Καμί αποδεικνύει πως είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος και άξιος γόνος μιας διακεκριμένης λογοτεχνικής παράδοσης. «Οι στρατιώτες του Χριστού» έχουν τιμηθεί με το Prix Relay du Roman d’Evasion 2005.

Συγγραφέας : Camus David
Μεταφραστής : Κάρδαρης Διονύσης
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-453-636-2
Σελίδες : 640
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.47 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.