Το άγγιγμα του Μίδα

Περιγραφή
Στο συναρπαστικό βιβλίο του Θανάση Βέμπου με τίτλο Το Άγγιγμα του Μίδα, ερευνώνται τα όρια της σκέψης και της δημιουργικότητας της ανθρωπότητας και με ποιον τρόπο θα μπορέσει αυτή να αποτινάξει τις συνήθειες που της επιβλήθηκαν, βάσει των οποίων σκέπτεται και δρα σχεδόν μηχανικά.
Όλοι κινούμαστε σε ένα επίπεδο μεταξύ των δύο αντίθετων πόλων του θετικού και του αρνητικού ή αλλιώς του καλού και του κακού, με την υποχρέωση να επιλέγουμε πάντα ανάμεσα στα δύο, αφού η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι πάντα το ζητούμενο, και όχι η εκκρεμότητα και η αβεβαιότητα. Από την άλλη όμως πλευρά ποθούμε και την ελευθερία, την αλλαγή, τα νέα σύνορα, εσωτερικά και εξωτερικά.
Ωστόσο, σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατο ρυθμό και οι αβεβαιότητες σκορπίζουν σαν ξερά φύλλα στον άνεμο, κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται η ασύλληπτων διαστάσεων αλλαγή, ένα κβαντικό άλμα που πρόκειται να συμβεί στο μέλλον της ανθρωπότητας.
Αυτή τη Νέα Πραγματικότητα με τις συναρπαστικές προοπτικές, στο χέρι μας είναι να τη ζήσουμε δίχως το φόβο μπροστά στην ελευθερία. Ένα φόβο που καθήλωσε συνειδησιακά το συλλογικό Νου της ανθρωπότητας για χιλιάδες χρόνια.Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής – δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελική φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ’97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας (“Ιστορίες κυβερνοπάνκ”, εκδόσεις Ωρόρα – “Πέντε ρωγμές στο δίκτυο”, εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του “Τα παιδιά του Κρόνου” κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικής επιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές “έμμονες ιδέες” του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν’ ρολ.

Συγγραφέας: Βέμπος Θανάσης
Εκδότης: Αρχέτυπο
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-421-067-Χ
Σελίδες: 396
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Ανθρωπότητα, Παραφυσικά φαινόμενα
Σειρές: Σύγχρονα Θέματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €