Τουριστικός σχεδιασμός

Περιγραφή
Ο Παναγιώτης Κομίλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Darmstadt της Γερμανίας, απ’ όπου αποφοίτησε με τον τίτλο των σπουδών Diplom-Ingenieur. Στη συνέχεια ακολούθησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού (Urban Design and Regional Planning Dept.) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκοτίας, όπου έλαβε M.Sc. στη Χωροταξία, με τίτλο διπλωματικής εργασίας: Το περιφερειακό σχήμα υπαίθριας αναψυχής στην περιφέρεια Ruhr Δυτικής Γερμανίας (Regional outdoor recreation pattern in the Ruhr region, West Germany).
Είναι κάτοχος τίτλου Ph. D. (1985) από το Τμήμα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Strathclyde της Σκοτίας (μετέπειτα Centre of Planning, Strathclyude Business School).
Το ερευνητικό του έργο οριοθετείται στις περιοχές χωρικής-γεωγραφικής ανάλυσης και έρευνας χωροταξικού σχεδιασμού με κύριο αντικείμενο διερεύνησης τον τουρισμό, αλλά και την ανάλυση-σχεδιασμό χρήσεων γης, διάφορα ζητήματα χωροταξικής πολιτικής, καθώς και μεθόδους αξιολόγησης στο χωροταξικό σχεδιασμό. Έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα του χωροταξικού σχεδιασμού, το οποίο περιλαμβάνει μελέτες, εκθέσεις, εισηγήσεις κλπ. που εκπονήθηκα στο ΚΕΠΕ (ή σε συνεργασία με το ΥΧΟΠ κσι υο ΥΠ.ΕΘ.Ο. ως σύμβουλος- ερευνητής) στο πλαίσιο πενταετών, περιφερειακών και χωροταξικών προγραμμάτων/σχεδίων.
Επίσης ως εμπειρογνώμων ερευνητής του ΟΗΕ (UNEP) σε θέματα χωροταξικού-πολεοδομικου σχεδιασμού και αστικής ανάπτυξης, συνέβαλε στην εκπόνηση του Μεσογειακού Σχεδίου Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος (Blue Plan), με συμμετοχή στην ομάδα βασικών ερευνητών και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς. Το συγγραφικό του έργο είναι ποικίλο και περιλαμβάνει βιβλία, εργασίες και δημοσιεύσεις στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Συγγραφέας: Κομίλης Παναγιώτης, Βαγιονής Νίκος
Επιμελητής: Κιμέρης Θωμάς Κ.
Εκδότης: Προπομπός
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 960-7860-11-Χ
Σελίδες: 196
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Τουρισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.46 €