Τουπαμάρος

Περιγραφή
«Μια μέρα, μέσα σ’ εκείνα τα ατέλειωτα χρόνια, μπόρεσαν να κοιταχτούν στον καθρέφτη: αντίκρισαν έναν άλλον. Αδυνατισμένοι σαν ασκητές, κομματιασμένοι απ’ τα ασταμάτητα βασανιστήρια οι «όμηροι» της στρατιωτικής δικτατορίας της Ουρουγουάης, να τους περιφέρουν από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, καταδικασμένους στη μοναξιά ενός κελιού που δεν ήταν μεγαλύτερο από φέρετρο…»
(Εντουάρντο Γκαλεάνο)
«Το βιβλίο αυτό του Νιάτο Ουιδόμπρο και του Μαουρίσιο Ροσενκόφ είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρωπιά, στην ακεραιότητα του πολιτικού κρατούμενου. Είναι η αφήγηση της μακράς περιπέτειας του ανθρώπου στον αγώνα του κατά της βαρβαρότητας. […] Είναι πάνω απ’ όλα ένα διαχρονικό και οικουμενικό βιβλίο μνήμης.
(Δημήτρης Κουφοντίνας)Ο Mauricio Rosencof, ή «Ρώσος», γεννήθηκε το 1933. Από τους ιδρυτές της Ένωσης Κομμουνιστικών Νεολαιών, προσχώρησε στους Τουπαμάρος. Συνελήφθη το 1972.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1973-1985), μαζί με άλλους αντάρτες, φυλακίστηκε σε άθλιες συνθήκες και υπό την απειλή εκτέλεσης, αφού η ιδιότητα του «ομήρου» που του είχε αποδοθεί προέβλεπε αντίποινα σε περίπτωση επίθεσης των Τουπαμάρος.
Σήμερα ζει στο Μοντεβιδέο, είναι συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος και υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου Μοντεβιδέο.

Συγγραφέας : Rosencof Mauricio, Fernández Huidobro Niato
Μεταφραστής : Κουφοντίνας Δημήτρης
Εκδότης : Κουκκίδα
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-9410-01-4
Σελίδες : 333
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Επαναστατικές οργανώσεις
Σειρές : Λατινική Αμερική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.68 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.