Τοπικά πολιτεύματα κατά την ελληνική επανάσταση

Περιγραφή
Η δομή, το περιεχόμενο και η λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών που τέθηκαν σε ισχύ κατά την πρώτη περίοδο (1821-1823) της Ελληνικής Επανάστασης αποτελούν ελκυστικό πεδίο αναζήτησης και έρευνας. Ωστόσο, παρότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τότε, υπάρχουν ακόμη αδιερεύνητες όψεις και αθέατες παράμετροι του θεσμού αυτού.
Το βιβλίο επιχειρεί να προσεγγίσει και να φωτίσει έναν από αυτούς τους Τοπικούς Οργανισμούς που δεν έχει επαρκώς μελετηθεί, τον Άρειο Πάγο. Το ενδιαφέρον στρέφεται ενιαία και εξ αδιαιρέτου στις προθέσεις και στις δραστηριότητες, στις επεμβάσεις και στις παρεμβάσεις του Τοπικού Οργανισμού, στις δυνατότητες ικανοποίησης των στόχων και στην εφαρμογή του πολιτικού πλαισίου της αποστολής του.Η Ελένη Βελώνη γεννήθηκε στη Νάξο και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας» και υποψήφια διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας : Βελώνη Ελένη Π.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-02-2663-6
Σελίδες : 191
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Συνταγματική ιστορία, Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς
Σειρές : Νεότερη Ελληνική Ιστορία: Πηγές και Μελετήματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.