Τοπία της σιωπής

Περιγραφή
Η δημιουργός, βαθύτατα επηρεασμένη από την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, προσανατολίζει την ποιητική της πυξίδα σε τοπία σιωπής και με τις γεμάτες λυρισμό και μελωδικότητα συνθέσεις της αναζητά με σύντροφο τον αναγνώστη τα εφόδια που προσφέρουν γαλήνη και ελπίδα.
Δείγμα γραφής:
Τοπία σιωπής
Τα ταραγμένα όνειρα
εφιάλτες πολέμου
θα σκορπίζω τις νύχτες
στη φορά του ανέμου.
Θα φροντίζω να ηρεμώ
σε τοπία σιωπής
που είναι κρυμμένα
στο βάθος της ψυχής.Η Δώρα Θεοφιλοπούλου γεννήθηκε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας (Δήμου Φάριδος). Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπάρτης. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Δίκαιο (Κοινωνικός προϋπολογισμός, συγκριτική μελέτη Ελλάδα – Γαλλία και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Sorbonne-Παρίσι). Στο Παρίσι σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Επιμόρφωσης Δημοσιογράφων και Στελεχών Τύπου. Είναι εκδότρια και διευθύντρια της αρχαιότερης εφημερίδας του νομού Λακωνίας (Εθνικός Φρουρός Λακωνίας).
Είναι διπλωματούχος φωτογραφίας της σχολής ΑΚΤΟ και ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια ως δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Λακωνικών φορέων.
Έχει τιμηθεί από συλλόγους της Λακωνίας, καθώς και από την “Παλλακωνική Ομοσπονδία” ΗΠΑ και Καναδά. Είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων Λακωνικών Συλλόγων και Κοσμήτωρ στη διεθνή οργάνωση “Γυναίκες χωρίς σύνορα” στο παράρτημα των Αθηνών και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γυθείου (ΠΟΙΑΘ). Είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών. Παράλληλα με την ποίηση ασχολείται με την ιστιοπλοΐα, τη μουσική και τη ζωγραφική.

Συγγραφέας: Θεοφιλοπούλου Δώρα Δ.
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-426-782-5
Σελίδες: 64
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση
Σειρές: Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.40 €