Τι σκέφτεται η Κίνα;

Περιγραφή

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος μελετητής των διεθνών σχέσεων για να διαπιστώσει ότι η Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης. Ωστόσο, παρά τον αυξανόμενο όγκο των δημοσιευμάτων και το εντεινόμενο ενδιαφέρον των ειδικών, η Κίνα παραμένει ο μεγάλος άγνωστος για τη δυτική κοινή γνώμη. Ο Mark Leonard κάνει μια συναρπαστική και άκρως ενδιαφέρουσα επισκόπηση των συζητήσεων που διεξάγονται στην κινεζική κοινωνία σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι η άνοδος της Κίνας θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κόσμου μας.

O Mark Leonard είναι Διευθυντής Εξωτερικής Πολιτικής στο Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και ασχολείται με τις διατλαντικές σχέσεις, τη Μέση Ανατολή και τις Σινο-αμερικανικές σχέσεις. Διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής, μιας ομάδας προβληματισμού που ίδρυσε σε ηλικία 24 ετών. Είναι υπεύθυνος των διατλαντικών σχέσεων στο Γερμανικό Ίδρυμα Μάρσαλ της Ουάσινγκτον. Θεωρείται ως ένας από τους πλέον γνωστούς σύγχρονους στοχαστές σε διεθνή ζητήματα, με τακτικές συνεργασίες σε πολλές σημαντικές εφημερίδες και περιοδικά και με συμβουλευτική δραστηριότητα σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις.

Συγγραφέας : Leonard Mark
Μεταφραστής : Γιαταγάνας Ξενοφών Α.
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-218-586-4
Σελίδες : 234
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Κίνα
Σειρές : Cosmos

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.