Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες της ομογένειας και οι λοιποί κάτοικοι εξωτερικού

Περιγραφή

Tα δικαιολογητικά και οι εκκρεμότητες μέχρι και τον Ν. 4141/5-4-2013
• Τά Πιστοποιητικά κλπ της Φορολογικής Κατοικίας  • Οι Φορολογικές Δηλώσεις – Ελλήνων Ομογενών
• Τά Κύρια Σημεία τών Διμερών Συμβάσεων Α.Δ.Φ.  • Ποιοί φόροι κλπ δέν συμψηφίζονται στήν Ελλάδα
• Πληρεξούσια – διαθήκες – κληρονομιές Ομογενών  • Οι καταθέσεις οι τόκοι καί οι Κοινοί λογαριασμοί
• Τό συνάλλαγμα καί η αγορά ακινήτων σέ Ελλάδα  • Τα τεκμήρια τών Κατοίκων Εξωτερικού-αποφυγή
ΑΝΑΛΥΤΙΚO ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ 1.200 ΓΡΑΜΜΩΝ.  • Απαντήσεις σέ ερωτήματα από όλο τόν κόσμο

Ο Ορέστης Σεϊμένης κατάγεται από τα Σφακιά της Κρήτης. Είναι το τέταρτο παιδί του δικηγόρου Εμμανουήλ Σεϊμένη. Είναι παντρεμένος με την Καίτη και έχει πέντε παιδιά και τρία εγγόνια. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έχει ασχοληθεί με την φορολογία των επιχειρήσεων, με την φορολογία κεφαλαίου, και τα τελευταία χρόνια με την φορολογία ακινήτων κ.λπ.
Σήμερα διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το μάθημα «Μεταβιβάσεις ακινήτων και Φ.Π.Α.» στο Β΄ έτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος για την Κτηματαγορά και έχει την τιμή να συνεργάζεται με τον καθηγητή της Στατιστικής κ. Επαμεινώνδα Πανά. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με τα ακίνητα και τα προβλήματα τους. Τον απασχόλησαν οι πρώτες δυσκολίες από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στα ακίνητα και προσπάθησε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσής των. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Έχει διατελέσει στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις (super market, Διευθύνων Σύμβουλος σε Ιδιωτική Κλινική κ.λπ.) και διευθύνει το Λογιστικό του Γραφείο στον Άλιμο Αττικής. Επίσης, είναι σύμβουλος σε επιχειρήσεις, κυρίως κατασκευαστικές. Έχει δημοσιεύσει σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά αρκετά άρθρα και εργασίες του. Εξακολουθεί να είναι εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα κυρίως ακινήτων (φορολογία κεφαλαίου, εφαρμογή ΦΠΑ, απαλλαγές, ειδικές φορολογίες κ.λπ.). Τελευταία ασχολείται με τον συνδικαλισμό, επειδή τον ενδιαφέρει η ένωση των φοροτεχνών και των λογιστών. Επίσης ασχολείται με συγγραφή φορολογικών βιβλίων κυρίως με θέματα γενικού ενδιαφέροντος γύρω από τα ακίνητα.

Συγγραφέας : Σεϊμένης Ορέστης Ε.
Εκδότης : Σεϊμένης Ορέστης Ε. & Σια Ε.Ε.
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-99331-3-1
Σελίδες : 300
Σχήμα : 15×21
Κατηγορίες : Ευρωπαϊκή Ένωση – Δίκαιο και νομοθεσία, Φορολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 26.70 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.