Τι είναι ο χρόνος;

Περιγραφή
Ο Άγιος Αυγουστίνος είχε πει ότι γνωρίζει την απάντηση αρκεί να μην του τεθεί η ερώτηση. Ωστόσο, μόλις προσπαθούσε να εξηγήσει τι είναι ο χρόνος δεν γνώριζε πλέον την απάντηση. Μέρος του προβλήματος είναι η περίπλοκη φύση της ερώτησης. Κάθε άτομο προσεγγίζει την ερώτηση “Τι είναι χρόνος;” από διαφορετική οπτική. Έτσι, οδηγούμαστε στο να αναρωτιόμαστε κατά πόσο ο χρόνος είναι γραμμικός ή κυκλικός, κατά πόσο έχει τέλος, εάν είναι δυνατόν το ταξίδι στο χρόνο, πώς εμφανίζεται η εμπειρία της ροής του χρόνου, πώς ρυθμίζονται τα δικά μας εσωτερικά ρολόγια και πώς η γλώσσα μας συλλαμβάνει τη χρονικότητα της ύπαρξής μας.
Σε αυτή τη συλλογή, εννιά διαπρεπείς ερευνητές εξετάζουν πώς η έρευνα στους αντίστοιχούς τους τομείς προσκρούει στις ερωτήσεις σχετικά με την έννοια του χρόνου. Αυτοί οι τομείς περικλείουν όλο το φάσμα από τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες μέχρι τις φυσικές επιστήμες, αντικατοπτρίζοντας την αληθινή διεπιστημονική φύση του αντικειμένου.

Συγγραφέας: Beer Dame Gillian, Crystal David, Isham Christopher, Κυριακού Χαράλαμπος Π., Lucas J. R., Mellor D. H., Σαββίδου Κωνσταντίνα, Thapar Romila, Wing Alan, Συλλογικό έργο
Μεταφραστής: Σαββίδου Κωνσταντίνα
Εκδότης: Leader Books
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-99459-6-1
Σελίδες: 192
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Χρόνος, Χρόνος (Φιλοσοφία)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.58 €