Τιμές συναλλάγματος

Περιγραφή
Ακόμα ένα σατιρικό μυθιστόρημα ιδεών του συγγραφέα των βιβλίων “Στο δρόμο για το Ερμιτάζ” και “Δόκτωρ Κριμινάλε”, Μάλκολμ Μπράντμπερυ.
Ο ήρωας, ένας μετριοπαθής, κάπως αφελής, σχετικά άσημος καθηγητής της γλωσσολογίας, προσκαλείται για μια σειρά διαλέξεων σε μια χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, με απώτερο σκοπό να μετατραπεί σε αφοσιωμένο προπαγανδιστή του κομμουνισμού στη Δύση.
Με πρόσχημα τα κωμικά συμβάντα (με στοιχεία φάρσας και παραλόγου) που διαδραματίζονται στη χώρα αυτή, ο Μπράντμπερυ αναλύει σε βάθος ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα: το ζήτημα της γλώσσας, την αδυναμία επικοινωνίας, την αλλοτρίωση, τις διαφορές Δύσης – Ανατολής.
Όλες οι σχέσεις, όλες οι αξίες, πολιτισμικές, γλωσσικές, σεξουαλικές, βασίζονται στην ανταλλαγή και οι ισοτιμίες αλλάζουν αδιάκοπα: τα χρήματα δεν έχουν αξία αν δεν έχεις γνωριμίες, οι γνωριμίες χάνουν την αξία τους με κάθε πολιτική αλλαγή -εξίσου συχνή όσο αλλάζει κι ο άνεμος-, ο έρωτας έχει αξία πάντοτε ως επένδυση αλλά ποτέ όταν αποτελεί αυτοσκοπό και η αλήθεια είναι τόσο υποκειμενική ώστε στερείται παντελώς αξίας.

Συγγραφέας: Bradbury Malcolm 1932-2000
Μεταφραστής: Ντόκου Χριστίνα
Εκδότης: Πόλις
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-435-049-8
Σελίδες: 508
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.48 €