Της Τροίας το… κάγκελο

Περιγραφή
“Πελοπίδες”
Πελοποννησιακός Κύκλος
– Γιατί οι γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδας στάθηκαν αφορμή ν’ ανάψει ο φουμιστότερος Πόλεμος γύρω απ” το Αιγαίο;
– Γιατί παραλείφτηκε το όνομα της Έριδας απ’ τους γάμους;
– Γιατί ο Πάρης χάρισε το “μήλο” στην Αφροδίτη;
– Γιατί η Ελένη το ‘σκασε για τρίτη φορά, απ’ τη Σπάρτη;
– Ποια στάθηκε η αιτία που έσπασαν οι Έλληνες, για δέκα ολάκερα χρονάκια, τα μούτρα τους στον Σκάμανδρο;
– …Γιατί ανακατεύτηκαν ακόμη κι οι Θεοί σ’ ένα τόσο βρόμικο πόλεμο;
Θεοί μ’ ανθρώπινες αδυναμίες, ήρωες με βρόμικα χέρια, θνητοί μ’ αθάνατες ψυχές, ματοκυλιούνται σ’ ένα άγριο συνονθύλευμα διαπλοκής κι εξόντωσης.
Μέσα απ’ τη σπαρταριστή και συνάμα τραγική ματιά τού συγγραφέα, ξετυλίγονται για πρώτη φορά, ο βόρβορος και η σαπίλα του γνωστότερου πολέμου στην ιστορία του Κόσμου.
…Παραλειπόμενα κι’ άγνωστες πτυχές, που ο μύθος κράταε καλά ασφαλισμένους μέχρι σήμερα στην επτασφράγιστη κοιλιά του, βγαίνουν στο φως.
…Καθόσον, ο Τρωικός Πόλεμος, υπήρξε στην ουσία, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος πάνω στη γη. Μ’ όλες τις τραγικές του συνέπειες.
…Για Θεούς κι ανθρώπους!Ο Δημόκριτος Τσουκάπας είναι γεννημένος στις Σέρρες, σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονία) κι έχει τρεις κόρες. Με το συγγραφικό έργο ασχολείται εδώ και δέκα πέντε χρόνια. Βιβλία του που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα είναι τα “Οιδιπόδεια Συμ…πλέγματα” (Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία 2008) “Της Τροίας το… κάγκελο” (Εκδόσεις Δίαυλος 2011), “Σαράντα εκθέσεις κι ένα γράμμα” (εκδόσεις ΖΗΤΗ 2012) και το παιδικό βιβλίο “Του ουρανού τα παραμύθια” (εκδόσεις ΖΗΤΗ 2013). Πέρα από τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων ασχολείται και με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων. Το 2012 έλαβε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου με το σατιρικό δράμα “ΓΙΟΥΝΑΝ” (ΙΩΝ του Ευριπίδη) που ανέβηκε με επιτυχία από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ. Άλλα θεατρικά έργα του που ανέβηκαν από περιφερειακές Σκηνές είναι το “Καρυων” (Πλούτος του Αριστοφάνη), οι διασκευές “Γιατρός με το στανιό” (Μολιέρος), “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” (Σαίξπηρ) και τα μονόπρακτα: “Οι γριές”, “Οι τσούχτρες”, “Οι χειροπέδες” και “Η Σουρλουλού”. Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε αστρονομικά περιοδικά κι εφημερίδες. Ανέκδοτα παραμένουν τα έργα του: “Με τα μάτια του ερασιτέχνη αστρονόμου” “Ιστορίες αρχαίας τρέλας” και “Η Αργώ και το χρυσόμαλλο τέρας»”που κυκλοφορεί εντός του 2014.
Μένει μόνιμα στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Τσουκάπας Δημόκριτος
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-531-287-5
Σελίδες: 606
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.23 €