Της γης τ’ αγριολούλουδα

Περιγραφή
Τ’ αγριολούλουδα της πατρίδα μας είναι για τα παιδιά ένας κόσμος όμορφος, μαγευτικός αλλά ανεξερεύνητος, γιατί δεν είχαν ποτέ τον χρόνο ή το κίνητρο ν’ ασχοληθούν μαζί τους!…
Στο βιβλίο αυτό, οι μικροί αναγνώστες, θα γνωρίσουν πολλά από τα αγριολούλουδα που συναντούν γύρω τους, στους περιπάτους τους στην εξοχή, αλλά και στις άκρες των δρόμων της πόλης… και θα μάθουν μερικά από τα μυστικά τους. Πως είναι δηλαδή ένα λουλούδι, πως φυτρώνει μόνο του, πως ζει κι ανθίζει χωρίς καμιά φροντίδα, με ποιους τρόπους πολλαπλασιάζεται και άλλα πολλά…
Κάποιοι από τους μύθους, που οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν για τ’ αγριολούλουδα, περιέχονται στο βιβλίο και θα γοητεύσουν τα παιδιά που θα τους διαβάσουν…Το σημαντικότερο όμως, είναι το μήνυμα που η συγγραφέας προσπαθεί να περάσει στην εύπλαστη παιδική ψυχή κι αυτό το μήνυμα είναι:
Γνωρίστε τα αγριολούλουδα και αγαπήστε τα!…
Προστατέψτε τη φύση!…Η Αγγελική Βαφία γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλα αθηναϊκά εκπαιδευτήρια.
Στο χώρο του βιβλίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1986 με τα βιβλία “Ζωγραφίζω τι χαρά!” και “Το βιβλίο που αγαπώ”. Ακολουθούν το 1989 τα βιβλία “Σήματα, ταμπέλες, πινακίδες”, “Ο κόσμος των ήχων” και “Κάνω πειράματα”. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με παιδικά περιοδικά κι εφημερίδες όπως ο “Χαρταετός” και το “Αερόστατο” -έκδοση του Υπουργείου Παιδείας για τα ελληνόπουλα της διασποράς.
Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με τη μελέτη της άγριας χλωρίδας και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Φύσης από το 1998.

Συγγραφέας: Βαφία Αγγελική
Φωτογράφος: Βαφία Αγγελική, Γιαννικάκης Γιάννης
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8330-55-6
Σελίδες: 78
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αγριολούλουδα – Ελλάς, Φύση – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.82 €