Τηλεπάθεια


Περιγραφή
Νοερή υποβολή
-Υποκλοπή της σκέψης
-Τηλεπάθεια μακράς αποστάσεως
-Ψυχοκατασκοπεία
-Τηλεπάθεια στα ζώα και στα φυτά
-Αποκρυφισμός και ελληνική λογοτεχνία
Η Τηλεπάθεια είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του καιρού μας. Το γενικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα τηλεπαθητικά φαινόμενα είναι σήμερα αισθητό. Ανεξάρτητα από τις λίγες εξειδικευμένες δημοσιεύσεις, ο περιοδικός Τύπος (κάθε τόσο και ο ημερήσιος), το ραδιόφωνο και η τηλεόραση προσφέρουν άρθρα και εκπομπές που ενθαρρύνουν, χωρίς να ικανοποιούν, λόγω της αγνοίας τους προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση με τις γνώσεις που διαθέτουν και που είναι τόσο λίγες.
Παρατηρούμε ότι μια ιδιαίτερη εμβάθυνση στα τηλεπαθητικά φαινόμενα θα μπορούσε να μας δώσει το “κλειδί” για την εξήγηση διαφόρων κοινωνικών, πάρα πολύ επίκαιρων φαινομένων, που “συνδέονται ανυποψίαστα” με την τηλεπάθεια, όπως είναι η μεταβίβαση της σκέψης, η νοερή υποβολή, η υποκλοπή της σκέψης, η όραση εξ αποστάσεως, η ψυχοκίνηση κ.ά.
Τώρα έρχεται στο φως αυτή η μελέτη πάνω στην Τηλεπάθεια: στο βιβλίο αυτό, ο μορφωμένος και απαλλαγμένος από δεισιδαιμονίες αναγνώστης, μπορεί να βρει σχεδόν όλα όσα έχουν θεμελιωθεί επιστημονικά γύρω από τα τηλεπαθητικά φαινόμενα και τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλα ατομικά και ομαδικά ψυχολογικά γεγονότα.
Ο αναγνώστης στη συνέχεια θα είναι σε θέση να κάνει από μόνος τον τον “απολογισμό” (όπως συνηθίζεται να λέμε) πάνω στο πόσα μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζουμε σχετικά με την τηλεπάθεια.Ο Γεώργιος Καραφουλίδης γεννήθηκε στο Οχυρό της Δράμας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως χειρομάντης, ψυχοερευνητής και συγγραφέας βιβλίων παραψυχολογίας. Προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τις έρευνές του, ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, έμεινα αρκετά χρόνια στο Θιβέτ και στην Ινδία όπου μελέτησε τη χειρομαντεία και εξασκήθηκε σ’ αυτήν. Κατόπιν περιπλανήθηκε στην Αφρική και στη Νότια Αμερική, όπου μυήθηκε στον αποκρυφισμό και στη μαγεία. Τιμήθηκε με χρυσά μετάλλια, διπλώματα και άλλες διακρίσεις. Είναι ισόβιο μέλος του Ινστιτούτου Μεταφυσικών Σπουδών της Βομβάης, μέλος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών του Λονδίνου, επίτιμος διδάκτωρ του Βορειο-αφρικανικού Ινστιτούτου Μεταφυσικών Σπουδών, μέλος της Ένωσης Ψυχοερευνητών του Καΐρου και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, καθώς επίσης πρόεδρος του Κέντρου Ψυχικών Ερευνών. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά και έχει λάβει επανειλημμένα μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Συγγραφέας: Καραφουλίδης Γεώργιος
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-8330-95-5
Σελίδες: 301
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Τηλεπάθεια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 23.52 €