Τηλεοπτική παραγωγή

Περιγραφή
Το βιβλίο στοχεύει στο να βοηθήσει τους αρχάριους αλλά και τους προχωρημένους στην τηλεοπτική παραγωγή, έτσι αναλύονται τα θέματα για:
– Τηλεοπτικό σύστημα: Οι διάφορες συσκευές του τηλεοπτικού εξοπλισμού, η έννοια σύστημα, οι συσκευές, το προσωπικό και οι διαδικασίες της παραγωγής.
– Αναλογικό και ψηφιακό: Η έμφαση που δίνεται στον ψηφιακό εξοπλισμό της παραγωγής και την αποτελεσματική του χρησιμοποίηση απαιτεί τη γνώση των βασικών στοιχείων της ψηφιακής διαδικασίας, εισάγεται η καινούργια ορολογία της ψηφιακής τηλεόρασης και περιγράφονται τα συστήματα της εναλλακτικής και διαδοχικής σάρωσης.
– Αισθητική: Παρά την ψηφιακή τηλεοπτική επανάσταση, πολλοί παραδοσιακοί αισθητικοί παράγοντες της σύνθεσης της εικόνας, του φωτισμού και της διάταξης των πλάνων δεν επηρεάστηκαν από τη γρήγορη τεχνολογική εξέλιξη, και επομένως αποτελούν τη βάση της αποτελεσματικής τηλεοπτικής παραγωγής. Η εξέταση των βασικών αρχών της αισθητικής δε στοχεύει στον περιορισμό της μάθησης των κύριων τεχνικών αντικειμένων του εξοπλισμού παραγωγής, αλλά στη διευκόλυνση της χρήσης του εξοπλισμού.
– Παραγωγές στούντιο και πεδίου: Οι παραγωγές στούντιο με πολλές κάμερες, οι μεγάλες εξωτερικές παραγωγές, όπως οι ζωντανές μεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων,
– Σχεδιασμός: Οι υπολογιστές και η μεγάλη ποικιλία του λογισμικού σχεδίασης έχουν διευκολύνει τη δημιουργία και την ευρεία χρήση των περίπλοκων τηλεοπτικών γραφικών.
– Βασικοί όροι: Όπως στις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και σ’ αυτήν την έκδοση οι βασικοί όροι παρουσιάζονται στην αρχή του κάθε κεφαλαίου.

Συγγραφέας: Zettl Herbert
Μεταφραστής: Οικονομίδης Αριστείδης
Επιμελητής: Σόρογκας Ευάγγελος Σ.
Εκδότης: Ίων
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-411-584-7
Σελίδες: 544
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Τηλεόραση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 52.33 €