Τεχνολογία φυσικού αερίου

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό σε 2η πλέον έκδοση με πλήρως ανανεωμένο, διευρυμένο και επικαιροποιημένο περιεχόμενο σε όλους τους τομείς του Φυσικού Αερίου αποτελεί ένεκα της πληρότητάς του μοναδική ολοκληρωμένη πηγή τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων και εφαρμογών. Βασικά χαρακτηριστικά της συγκρότησής του είναι οι 1140 σελίδες, τα 220 σχήματα και διαγράμματα, οι 240 πίνακες στοιχείων, 480 βιβλιογραφικές πηγές, οι 210 ελληνοαγγλικοί όροι με ορισμούς για το Φ.Α., οι 1600 λέξεις και τίτλοι-κλειδιά στο ευρετήριο, 25 κώδικες και προγράμματα Ηλεκτρ. Υπολογιστή και 160 ηλεκτρονικές διευθύνσεις για έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση από επιλεγμένους ιστοτόπους Φ.Α. στο Διαδίκτυο. Στην ύλη του βιβλίου περιλαμβάνονται:
– Χαρακτηριστικά Φυσικού Αερίου και αερίων καυσίμων
– Χρήση, εφαρμογές, καταναλώσεις, αποθέματα
– Ρευστομηχανική και θερμοδυναμική του Φ.Α.
– Διείσδυση στην αγορά ενέργειας
– Οικονομία και γεωπολιτική του Φ.Α.
– Συστήματα μεταφοράς και διανομής
– Σχεδιασμός αγωγών και δικτύων
– Καύση του Φ.Α. και περιβαλλοντικές επιπτώσεις
– Yπολογισμός θερμοφυσικών ιδιοτήτων
– Εγκαταστάσεις και αποθήκευση
– Υγροποιημένο Φ.Α. και υγραέρια
– Εφαρμογές, ασκήσεις και υπολογιστικά προγράμματα
– Ελληνοαγγλικό/Αγγλοελληνικό γλωσσάριο και ορολογία
– Κανονισμοί, τεχνικά στοιχεία και οδηγίες
Το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές, μηχανικούς, επιστήμονες και ερευνητές αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει το Φυσικό Αέριο και τη χρήση του.Ο Δημήτρης Παπανίκας είναι διπλωματούχος μηχανολόγος-αεροναυπηγός του Πολυτεχνείου Άαχεν, Γερμανίας και αριστοβάθμιος διδάκτωρ αυτού. Ξεκίνησε επιστημονική δράση στο Αεροδυναμικό Ινστιτούτο και την συνέχισε στο Κέντρο Ερευνών Αεροπορίας και Διαστημοπλοΐας Γερμανίας, DLR, σε προγράμματα ροών υψηλής ενέργειας και υπερυπερηχητικής διαστημικής πτήσης.
Το 1975 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής Πολυτεχνική ς Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ανέλαβε ως διευθυντής την ανάπτυξη του Εργαστηρίου Μηχανικής των Ρευστών και Εφαρμογών αυτής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, ενώ διετέλεσε επί τετραετία διευθυντής του Ενεργειακού Τομέα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό επιστημονικές εργασίες και εισηγήσεις σε περιοδικά και διεθνή συνέδρια, έχει συγγράψει πέντε βιβλία («Εφαρμοσμένη ρευστομηχανική», «Εφαρμοσμένη αεροδυναμική», «Ρευστοδυναμικές μηχανές», «Τεχνολογία φυσικού αερίου», «Αεροδιαστημική τεχνολογία») και έντεκα πανεπιστημιακά εγχειρίδια αναφερόμενα κυρίως στην ύλη των δώδεκα αυτοτελών μαθημάτων που έχει διδάξει στην Πολυτεχνική Σχολή. Υπήρξε ιδρυτικός σύμβουλος του Κέντρου Τεχνολογίας Αεροπορίας (1979-81) και επιστημονικός υπεύθυνος σε δεκαοκτώ μεγάλα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα τεχνολογίας και ανάπτυξης σε θέματα Ενέργειας και Αεροναυπηγικής (19852002). Από το Ι 983 είναι ανελλιπώς μέλος της Επιτροπής Επιστημονικών Εκδόσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος επιστημονικών και επαγγελματικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Verein Deutscher Ingenieure VDI, American Institute of Aeronautics and Astronautics ΑΙΑΑ, Gesellschaft fιιer Angewandte Mathematik und Mechanik ΟΑΜΜ, American Helicopter Society AHS, German Aeronautics Society DGLR. Ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αεροναυπηγών έχει τύχει της διακρίσεως να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εκδηλώσεις ‘100 Υears of Powered Flight’. Την τριετία 1978-81 ήταν Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας και στο διάστημα 1981-83 Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και διετέλεσε Πρόεδρος της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου (ΑΣΚΕ) της ΔΕΗ. Είναι ιδρυτής και σύμβουλος (1984-2000) του μελετητικού Ινστιτούτου Υπολογιστικής Τεχνολογίας-Σύμβουλοι Μηχανικοί, στο διάστημα 1994-96 ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. της δημόσιας εταιρείας κατασκευών ΕΤΕΚΑ και 1999-2002 μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής.

Συγγραφέας : Παπανίκας Δημήτρης Γ.
Εκδότης : Media Guru
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-88598-1-6
Σελίδες : 1130
Τόμος : 1
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ενέργεια, Χημική τεχνολογία, Αέριο, Φυσικό

Τιμή σε ιστοσελίδες: 90.99 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.