Τεχνική ανάλυση: Συστήματα συναλλαγών

Περιγραφή
[…] Τα συστήματα συναλλαγών βασίζονται στη μέθοδο και στις αρχές της Τεχνικής Ανάλυσης και δημιουργούνται εύκολα με τη βοήθεια κοινών προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τα συστήματα συναλλαγών, ακριβώς επειδή δεν επηρεάζονται από την ψυχολογική κατάσταση του επενδυτή, μπορούν να δώσουν απάντηση -ως προς το τι θα πρέπει να πράξει κάποιος- σε κρίσιμες στιγμές, όταν η συναισθηματική φόρτιση αδρανοποιεί τον επενδυτή ή τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις.
Βασισμένος σε πραγματικά στοιχεία τιμών από το ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά από έρευνα ετών και δοκιμασίες σε ένα πολύ μεγάλο πλήθος συστημάτων συναλλαγών, ο κ. Δημόπουλος, κατέληξε σε μια σειρά κερδοφόρων συστημάτων, τα οποία μπορούν να εφαρμοσθούν εύκολα από τον κάθε επενδυτή, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ψυχολογικά και περιουσιακά χαρακτηριστικά του, ή τις συναλλακτικές του συνήθειες.
Πέραν από την πλήρη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των μηχανικών συστημάτων, το βιβλίο μαθαίνει τον αναγνώστη για το πώς μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη πειθαρχία στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές, τον βοηθά να προσδιορίσει με σαφήνεια τους επενδυτικούς του στόχους και να επιλέξει το κερδοφόρο σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα του.
[…]Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίου Master of Arts in Economics από το Hamilton University του Τορόντο του Καναδά. Από το 1981 έως το 2002 εργάσθηκε στην Τράπεζα Εργασίας (νυν Eurobank). Κατά την περίοδο 1997-2004 ήταν βασικός αρθρογράφος στο χρηματιστηριακό περιοδιό “Χρήμα και Αγορά” και στο site www.athenstock.com. Από το 2002 είναι, σε καθημερινή βάση, σχολιαστής των χρηματιστηριακών εξελίξεων στην ιστοσελίδα www.eurocapital.gr. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων επί θεμάτων τεχνικής ανάλυσης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Συγγραφέας: Δημόπουλος Δημήτρης 1953- οικονομολόγος/αναλυτής
Εκδότης: EuroCapital
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7787-04-8
Σελίδες: 461
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Επενδύσεις , Χρηματιστήριο Αξιών, Χρηματοοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.80 €