Τεχνικές προσομοίωσης

Περιγραφή
[…] Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να παρουσιάσει στον αναγνώστη τις σύγχρονες τεχνικές μοντελοποίησης και προσομοίωσης συστημάτων που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία τόσο για τη λήψη αποφάσεων όσο και για την ανάλυση και μελέτη συστημάτων. Γράφηκε με προορισμό τη χρήση του σε εισαγωγικά μαθήματα προσομοίωσης πανεπιστημιακού κυρίως επιπέδου. Επειδή δεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα που διδάσκονται τόσο σε θετικά όσο και σε θεωρητικά τμήματα.
Για τη μελέτη του βιβλίου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις σε άλλες γνωστικές περιοχές εκτός ίσως από τις βασικές αρχές της στατιστικής και της θεωρίας πιθανοτήτων. Επιπλέον δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού, επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις ο αναγνώστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εξειδικευμένα εργαλεία προσομοίωσης. Οι σύγχρονες εξειδικευμένες γλώσσες προσομοίωσης είναι τόσο απλές στη χρήση τους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μη ειδικούς στους υπολογιστές. Οι μόνες σχετικά ειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για την προσομοίωση είναι οι βασικές αρχές της θεωρίας ουράς οι οποίες όμως δίνονται στο παράρτημα Α προς βοήθεια των αναγνωστών που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με τη θεωρία αυτή.
[…]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)Ο Μάνος Ρουμελιώτης είναι καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διδάσκει μαθήματα όπως Λειτουργικά Συστήματα, Μικροεπεξεργαστές και Μικροϋπολογιστές, και Τεχνικές Προσομοίωσης. Στο παρελθόν διετέλεσε Επίκ. Καθηγητής του Τμ. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ιδίου Πανεπιστημίου και Επίκ. Καθηγητής του Τμ. Ηλεκτρ. Μηχανικών και Μηχ. Υπολογιστών του West Virginia University των ΗΠΑ. Έχει συγγράψει 3 βιβλία σε θέματα μοντελοποίησης και προσομοίωσης, πάνω από 80 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές και ήταν επιστημονικά υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγγραφέας: Ρουμελιώτης Μάνος, Σουραβλάς Σταύρος Ι.
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-418-372-9
Σελίδες: 462
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Συστήματα – Προσομοίωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 29.40 €