Τετράδιο εξάσκησης γραμματικής Ε΄ δημοτικού

Περιγραφή
Γιατί ν’ ασχοληθώ μ’ αυτό το τετράδιο…
Αγαπητοί μαθητές,
Όλοι μας, όταν ακούμε τη λέξη “γραμματική”, πανικοβαλλόμαστε. Μας έρχονται στο μυαλό κανόνες δυσνόητοι και ατέλειωτες ώρες προσπάθειας για να κατανοήσουμε τα γραμματικά φαινόμενα. Μας προτείνουν διάφορους τρόπους για να μπορέσουμε να εξοικειωθούμε με τα διδασκόμενα, αλλά και πάλι το ίδιο χάος. Η θεωρία να επαναλαμβάνεται. Και ως εκπαιδευτικοί κατανοούμε πως αυτό δεν εξυπηρετεί την εκπαιδευτική διαδικασία.
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας δεν αντιγράφει τη σχολική γραμματική. Εδώ, λοιπόν, όσο και να ψάξετε, δε θα βρείτε θεωρία ούτε υποδείγματα γραμματικών φαινομένων, αλλά ούτε και εξαιρέσεις.
Θα τα ανακαλύψετε όλα μόνοι σας έχοντας ως σύμβουλο τη γραμματική του σχολείου.
Δουλεύοντας πάντα σε σχέση με τη γραμματική σας, το τετράδιο αυτό θα σας βοηθήσει να εμπεδώσετε τα γραμματικά φαινόμενα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ θα βρείτε μόνο τα γραμματικά φαινόμενα και όχι ασκήσεις συντακτικού. Θεωρήσαμε πως αυτές μαζί με την κατάλληλη θεωρία πρέπει να παρουσιαστούν σε ξεχωριστό βιβλίο “Συντακτικό”, για να μπορέσετε να γίνετε γνώστες της δομής, της οργάνωσης και της λογικής της γλώσσας μας.
Ελπίζουμε το τετράδιο αυτό να αποτελέσει τον αχώριστο βοηθό σας για τη σωστή χρήση των γραμματικών φαινομένων.
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)Ο Σωτήρης Μπαμπατζάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971 και είναι εκπαιδευτικός με πτυχία Δασκάλου και Θεολόγου. Έχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον κλάδο της Ιστορικής Θεολογίας με ειδίκευση στη Γραμματεία. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής και Σκηνοθέτης, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων και Ευρωπαίων Σκηνοθετών. Συνεργάστηκε με το Αριστοτέλειο Κολέγιο (Γυμνάσιο – Λύκειο), ως καθηγητής των Θρησκευτικών και της Θεατρικής Αγωγής. Από το 2002 μέχρι σήμερα διδάσκει στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης (Δημοτικό). Την περίοδο 2003 – 2004 δίδαξε στο Ι.Ε.Κ. Επανομής το μάθημα της Σκηνοθεσίας στον τομέα των Εικονοληπτών. Έπαιξε ως ηθοποιός στις παραστάσεις του Γιάννη Μαλλούχου: “Μέγας Αλέξανδρος”, “Μιλάτε Ελληνικά;”, “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ” κ.ά. Έπαιξε ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτησε τα έργα: “Παύλος Μελάς”, “Η Άλωσις”, “Τα ρούχα του βασιλιά”, “Βατραχομυομαχία”, “Δεσποινίς Ετών 39”, “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος”. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πάροδος του Ο.Ι.Π.Π. την περίοδο 2000 – 2002. Συνδιοργανωτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Προγράμματος της Διεθνούς (10 χώρες) Καλλιτεχνικής Συνάντησης “Folklore Meets Progressive” με την “Εσαεί εν ροή” και τη συμμετοχή της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τον Ιούνιο του 2005. Έχει γράψει παιδαγωγικές και θεολογικές μελέτες, άρθρα σε περιοδικά, ομιλίες, θεατρικά έργα κ.ά. Το 2006 κυκλοφόρησαν τα σχολικά βοηθήματα που πόνησε με τίτλο “Το περιβόλι των γνώσεων”, Τετράδιο δημιουργικής γραφής, για τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου, “Φυσικά, Ερευνώ κι ανακαλύπτω” για την Ε’ τάξη του δημοτικού σχολείου και το 2007 “Έρευνα και δημιουργία- Μαθαίνω τη γραμματική λύνοντας ασκήσεις” για τους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου από τις εκδόσεις Ζήτη. Από τον Ιούλιο του 2006 έως και τον Μάιο του 2007 κατείχε τη θέση του Art Academy Director της Ακαδημίας Τέχνης του Ι.Ε.Κ. Ακμή, όπου και δίδαξε Ιστορία Θεάτρου και Υποκριτική. Επίσης κυκλοφορεί και η ποιητική του συλλογή “Τα σπασμένα φτερά του ονείρου και Η αφορμή να ζεις” (τα της νιότης πρώτα γράμματα), 2007, εκδ. Έβενος. Τα Χριστούγεννα του 2011 έγραψε και εξέδωσε το πρώτο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού “Πνευματικά Ίχνη” με θεολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Από τις εκδόσεις Ζήτη κυκλοφορούν τα θεατρικά του έργα, “Η Άλωσις, 1453” και “Δημήτριος, 305 μ.Χ.”.

Συγγραφέας: Μπαμπατζάνης Σωτήρης, Κιοσές Χρήστος
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-456-393-9
Σελίδες: 157
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης), Ελληνική γλώσσα, Νέα – Γραμματική – Σπουδή και Διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.78 €