Τετράδια κοινοβουλευτικού λόγου: Ενημέρωση της Βουλής για τα εθνικά θέματα (1980)

Περιγραφή
[set 10 τόμων]
Με τα “Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου” εγκαινιάζουμε μια εκδοτική σειρά αμιγώς κοινοβουλευτικού χαρακτήρα, που απευθύνεται όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.
Οι δώδεκα κοινοβουλευτικές ομιλίες, που παρουσιάζονται σε αυτή την πρώτη έκδοση της σειράς και συνοδεύονται από κατατοπιστικές εισαγωγές, φωτίζουν ενδιαφέρουσες πτυχές του πολιτικού βίου της χώρας, αλλά και κορυφαίες προσωπικότητες της κοινοβουλευτικής μας ιστορίας. Κυρίως, όμως, προβάλλουν και επιβεβαιώνουν βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος: το διάλογο, την επιχειρηματολογία, τον ορθολογισμό, την αφοσίωση στα κοινά, την προτεραιότητα του εθνικού και συλλογικού συμφέροντος.
Οι ομιλίες αυτές αναφέρονται σε κεντρικά ζητήματα που απασχόλησαν κατά καιρούς την ελληνική πολιτεία. Η σημασία τους έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι υπερβαίνουν την εκάστοτε συγκυρία και διατηρούν τη ζωντάνια τους μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο, υπενθυμίζουν στον αναγνώστη ότι η δημοκρατία είναι μια διαδικασία πάντοτε σε εξέλιξη και ότι, όσο καλύτερα γνωρίζουμε το παρελθόν μας, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.
Φίλιππος Πετσάλνικος, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Περιέχονται τα κείμενα:
– Πρόλογος του Προέδρου της Βουλής
– Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, εισαγωγικό σημείωμα
Τετράδιο 9. Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής:
“Ενημέρωση της Βουλής για τα εθνικά θέματα (1980)
– Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, εισαγωγή – ιστορικός σχολιασμός
Ομιλία Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή

Συγγραφέας: Καραμανλής Κωνσταντίνος Γ. 1907-1998
Υπεύθυνος Σειράς: Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε.
Εκδότης: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6757-42-0
Σελίδες: 52
Τόμος: 9
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αρχεία – Ιστορία – Ελλάς , Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς, Ομιλίες
Σειρές: Τετράδια Κοινβουλευτικού Λόγου, Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 56.00 €