Τεκτονισμός

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται μύθοι, θρύλοι αλλά και ιστορικά γεγονότα του Ελευθεροτεκτονισμού, μέσα από την δίνη των ιστορικών, κοινωνικών και θρησκευτικών επιρροών, που συνέβαλαν στον πνευματικό μετασχηματισμό της μεσαιωνικής εποχής. Φαίνεται ότι οι οικοδόμοι των καθεδρικών ναών ήταν οι πρόδρομοι από την «κοινωνία» των οποίων ξεπήδησε ο θεωρητικός Τεκτονισμός. Η έρευνα δείχνει ότι ο Τεκτονισμός αντιπροσώπευε ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στην επιστήμη και την πνευματικότητα και έγινε το όχημα για την προώθηση πνευματικών, αλλά και υψηλών ρομαντικών ιδεών και ιδανικών. Το τεκτονικό σύστημα αποδεικνύεται μια πνευματική και ηθι-κή περιπέτεια, καθώς κάθε τέκτων οφείλει να προσπαθεί χωρίς διακοπή για την κατανόηση του εαυτού του, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο μέσα από την υπέροχη αρχιτεκτονική κληρονομιά του Ναού του Σολομώντος, της αρχαιοελληνικής ναοδομίας και των Πυραμίδων, όπου θα πρέπει να στρέψει την προσπάθεια και το ενδιαφέρον του.Ο Γιώργος Στεφανής είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και συγγραφέας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Έχει εργασθεί στις εφημερίδες Βραδυνή, Φως των Σπορ και Αθλητική Ηχώ, στην ΕΡΤ (Ραδιόφωνο και Τηλεόραση) και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.).
Διετέλεσε µέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) 2001-2005, µέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (2003-2005), µέλος της επιτροπής Σχεδιασμού Υγείας του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (2003-2005) και µέλος του Δ.Σ. του Α.Π.Ε. (2003-2009).
Επίσης διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) 2005-2011.
Είναι µέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), ενώ διετέλεσε µέλος της Επιτροπής Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊμπολ (FIVB) 1998-2012, µέλος της Επιτροπής Τύπου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV) και πρόεδρος της Επιτροπής Βόλεϊ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS) 2002-2011.

Συγγραφέας: Στεφανής Γεώργιος Ν.
Εκδότης: Andy’s Publishers
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-565-161-0
Σελίδες: 426
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελευθεροτέκτονες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.25 €