Τα Logistics για την Ελλάδα του αύριο

Περιγραφή
«Ενώ στην Ελλάδα μεμψιμοιρούμε για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, παράλληλα δεν αναπτύξαμε συστηματικά τις πολιτικές και στρατηγικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την
ανάπτυξη του τόπου, εκμεταλλευόμενοι ακριβώς τις νέες συνθήκες. Η χώρα, ούσα χρεοκοπημένη από το 2010, συνεχίζει να ομφαλοσκοπεί και να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις με φοβικά σύνδρομα και με ξεπερασμένα εργαλεία σχεδιασμού και χάραξης πολιτικής.
Προσπάθησα, παρά την αδυναμία και αδιαφορία που κατά κανόνα επιδεικνύει η πολιτική ελίτ στο να εκμεταλλευτεί τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, να επισημάνω και να αναδείξω πηγές αισιοδοξίας για την Ελλάδα. Η προσπάθεια είναι απόρροια της αγωνίας μου για το μέλλον του τόπου, αλλά και της γενικότερης υποχρέωσής μου ως ακαδημαϊκού δασκάλου.»Ο Ελευθέριος Ιακώβου είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
Επίσης, είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics και
Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών,
ενώ έχει διατελέσει Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης (2007-2013) του ιδίου Τμήματος. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος (Greek Association of Supply Chain Management) από το 2005 έως σήμερα, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Έχει διατελέσει επίσης σύμβουλος σε κυβερνητικούς οργανισμούς, Ο.Τ.Α. και εταιρείες τόσο της Ελλάδας όσο και των Η.Π.Α

Συγγραφέας : Ιακώβου Ελευθέριος Θ.
Εκδότης : Κέρκυρα – Economia Publishing
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-9490-26-3
Σελίδες : 375
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση , Μάρκετινγκ, Οικονομική πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.