Τα 1000 πρόσωπα της πόλης και της πρωτεύουσας

Περιγραφή
[…] Αναμφίβολα η πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη νεοελληνική ζωγραφική και στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Η πόλη αυτή μπορεί να είναι άλλοτε φανταστική, άλλοτε «πολιτική», άλλοτε απόλυτα ρεαλιστική. Μπορεί, ακόμη, να είναι ονειρική ή συμβολική.
Όταν λέμε πόλη στην τέχνη μπορεί να εννοούμε τη γειτονιά, τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες που αυτοί αναπτύσσουν, τη ζωή, δηλαδή, μέσα στο αστικό περιβάλλον. Πόλη μπορεί να είναι όμως και χάρτες, σχέδια, προορισμοί και υπόγειες διαδρομές. Εικόνες μοναξιάς και αποξένωσης. Ή μια οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα πόλη ή κατοικία. Μπορεί, τέλος, να είναι μια επέμβαση ή κάποιο γκράφιτι στους ίδιους τους δρόμους της πόλης. […]Η Ήρα-Παρασκευή Παπαποστόλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σπούδασε ιστορία τέχνης και αρχαιολογία στο Παρίσι, με ειδίκευση στη σύγχρονη τέχνη και φιλοσοφία-αισθητική. Έχει εργαστεί στη γκαλερί Βουρκαριανή στην Κέα, στη galerie du Haut-Pave στο Παρίσι, έχει συνεργαστεί με το Artower Agora στην Αθήνα και με τη Galerie P στη Μύκονο. Από το 2001 έως και το 2004 συνεργάστηκε με το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης για τη διοργάνωση των εκθέσεων Τέχνη Πολιούχος και Οράματα και Δεσμά.
Από το 2005 έως το 2007 εργάστηκε μόνιμα στην Αίθουσα Τέχνης MIHALARIAS ART στην Κηφισιά και, αμέσως μετά στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στο Θησείο. Τα έτη 2008 και 2009 εργάστηκε στο Art Shop Ελιά στη Σκύρο, στο βιβλιοπωλείο Leader Books στην Αγία Παρασκευή, στο IANOS Art Shop, στο Golden Hall, στο Μαρούσι, ενώ έκανε και πολλές άλλες περιστασιακές εργασίες.
Έχει προλογίσει το φωτογραφικό έργο του Βαγγέλη Ευθυμίου στο βιβλίο «Τα Βουνά των Θεών» (Εκδόσεις Φυτράκη), έχει γράψει τη μελέτη «Εικόνες του αιώνα Skoulakis Σύμβολα παγκόσμιας αποδοχής (Εκδόσεις Αδάμ 2008), τη μυθοϊστορία «Σ΄αγαπώ ακόμα και ξυπόλυτη» (Εκδόσεις Οσελότος 2009) και το διήγημα «Κόσμου πληγή τράγου ωδή αγάπης δρόμος» (Εκδόσεις Οσελότος 2010).
Ζει στην Αθήνα και στα Κύθηρα.

Συγγραφέας : Παπαποστόλου Ήρα
Εκδότης : Οσελότος
ISBN : 960-99282-0-Χ
Σελίδες : 34
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ζωγραφική, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.