Τα χρονικά της Αντάκρης: Οι γιοι της Αριζάν

Περιγραφή

Μετά την αναμέτρησή τους με τη Μάγισσα του Μπιλθόρ, η Ευγενία, η Κίρσι και ο Τίμοθυ, γνωστοί πια ως οι «Ήρωες του Ένατου Αηδονιού», ακολουθούν χωριστούς δρόμους με την υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούν σύντομα. Πίσω στην Αθήνα, η Ευγενία θα συναντήσει καινούριους συμμάχους και ήδη γνώριμους εχθρούς. Θα ανακαλύψει τι μπορεί να κρύβει μία γάτα στη γούνα της, αλλά και ένα παλιό σπίτι που κρατά καλά κλειδωμένο ένα μυστικό από το παρελθόν της οικογένειάς της… Μόλις η συντροφιά ενωθεί και πάλι στην Αντάκρη, θα ταξιδέψει υπό την προστασία του Πανστρατάρχη της Δύσης Αστόριους του Μιραβάλ, πάνω σε ένα αληθινό αερόπλοιο… αλλά θα βρεθεί σε ένα χωράφι γεμάτο τεράστιες κολοκύθες! Τι περιμένει στη συνέχεια τους τρεις φίλους σε αυτό το γεμάτο εκπλήξεις ταξίδι; Ένας ιππότης που έχει ξεχάσει τις μέρες της δόξας του… Η μυστηριώδης έρημος της Αριζάν… Τα επικίνδυνα και συνάμα πανέμορφα ζώα που ακούν στο όνομα όρθρας… Μία φευγαλέα ματιά στην καρδιά της βαθύτερης αβύσσου… Οι «Γιοι της Αριζάν» θα αποκαλύψουν στην Ευγενία το πεπρωμένο της, ενώ στην Αντάκρη έρχεται ο χειρότερος χειμώνας των τελευταίων οχτώ αιώνων, με το σκοτάδι του πολέμου να πυκνώνει όλο και περισσότερο…

Ο Κώστας Ζαφειρίου είναι γνωστός (ανάλογα με την εκάστοτε διάσταση που βρίσκεται κάθε φορά) ως Κύριος Γουτ ή Μενεστρέλ του Μιραβάλ ή πάλι απλά ως Κώστας Ζαφειρίου. Όταν δεν τσακώνεται με τις πολλαπλές του προσωπικότητες, του αρέσει να ρεμβάζει στο νησί της Λήμνου, όπου καλλιεργεί σταχύλια (που είναι σταφύλια με στάχυα) μαζεύει κοχείλια, (που είναι κοχύλια, με χείλια) και πετάει χαρτοτσαλαπετεινούς (και όχι χαρταετούς).
Έχει γράψει κι άλλα βιβλία για παιδιά και όχι μόνο, όπως «Τα Παραμύθια για την Αιθάλεια» (Λήμνος 2004) και τη σειρά «Τα Χρονικά της Αντάκρης» (εκδ. Μίνωας 2009).
Απ’ το 2008 ζει και εργάζεται στη Λήμνο, όπου εμφανίζεται συχνά σε μικρές και μεγάλες μουσικές συναυλίες, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, γράφει βιβλία και καλλιεργεί αμπέλια.

Συγγραφέας : Ζαφειρίου Κώστας (Menestrel De Miraval)
Επιμελητής : Γαβρίλη Αγγέλα
Εκδότης : Momentum
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-976-654-5
Σελίδες : 412
Τόμος : 2
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.