Τα φαντάσματα του διαστήματος

Περιγραφή
Το ταξίδι προς τα άστρα υπήρξε όνειρο της ανθρωπότητας από παλιά. Όμως οι πύλες του Σύμπαντος έκλεισαν πριν καλά-καλά ανοίξουν και ο άνθρωπος έμεινε καθηλωμένος και μόνος στο μικρό του πλανήτη.
Ο Θανάσης Βέμπος, στο καινούριο του, αποκαλυπτικό βιβλίο “Τα Φαντάσματα του Διαστήματος”, παρουσιάζει τις προσπάθειες για την κατάκτηση του διαστήματος. Ο συγγραφέας, απαλλαγμένος από τις προκαταλήψεις των ιστορικών και τις νευρώσεις των συνωμοσιολόγων, εξετάζει τη διαστημική προσπάθεια σε σχέση με την ανθρώπινη ιστορία, τις υπόγειες διεργασίες της κοινωνίας αλλά και σε σχέση με τον αλλόκοσμο. Αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά που κρύβονται πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα των διαστημικών προγραμμάτων. Ερευνά τη σχέση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στα επιτεύγματα της διαστημικής τεχνολογίας, την πολιτική ιδεολογία και την τελετουργική μαγεία. Παρουσιάζει αλήθειες καμουφλαρισμένες πίσω από το προσωπείο του μύθου, μύθους που θέλουν να περάσουν για αλήθειες, δεδομένα και συσχετισμούς που σοκάρουν, στοιχεία που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Αποκρυφιστές και τεχνοκράτες, μυστικές αδελφότητες και γεωπολιτικές ισορροπίες, ιδεολογίες και συμφέροντα, τεχνολογία και μαγεία, μυστικισμό και ορθολογισμό, πυραύλους και μαγικές πεντάλφες θα συναντήσουμε προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε τη διαδρομή της ανθρωπότητας προς το διάστημα. Μια διαδρομή που μας έφερε μέχρι τη Σελήνη, αλλά μας άφησε εκεί…Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής – δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελική φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ’97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας (“Ιστορίες κυβερνοπάνκ”, εκδόσεις Ωρόρα – “Πέντε ρωγμές στο δίκτυο”, εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του “Τα παιδιά του Κρόνου” κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικής επιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές “έμμονες ιδέες” του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν’ ρολ.

Συγγραφέας: Βέμπος Θανάσης
Εκδότης: Αρχέτυπο
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-421-000-9
Σελίδες: 368
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αποκρυφισμός
Σειρές: Μυστική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.70 €