Τα φίδια στον Κολωνό

Περιγραφή
Αυτό το βιβλίο αφηγείται μία και μόνη ιστορία: την άγνωστη στους νεότερους Ιστορία που άνδρωσε τη μετεμφυλιακή Ελλάδα της μειονεξίας και της κακομοιριάς. Την Ελλάδα που ανέδειξε τη φορμάικα και το μπετόν ως πάγια συστατικά του μικροαστικού της ύφους. Την Ελλάδα που μια ζωή μεταμορφώνει τα καλύτερα παιδιά της σε φίδια απελπισμένα, φίδια της χειμέριας νάρκης και ερπετά της σύντομης άνοιξης.
Ο Θανάσης Σκρουμπέλος, μέσα από μια πολυφωνική αφήγηση (που παραπέμπει, ως προς την αδρότητα και τον αυθεντικό της ρεαλισμό, στον Μάριο Χάκκα) αναδεικνύει με δραματικό τρόπο -και όσο κανένας σύγχρονος πεζογράφος- τις πιο σκοτεινές πτυχές της νεότερης Ελλάδας.Ο Θανάσης Σκουρμπέλος γεννήθηκε στον Κολωνό το 1944. Σπούδασε Καλές Τέχνες (χαρακτική και αγιογραφία) στην Αθήνα και κινηματογράφο στο London Film School), με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας, ως διωκόμενος από τη δικτατορία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει γράψει αρκετά σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: «Ανατολικός άνεμος», «Τοπική εφημερίδα», «Καλή πατρίδα, σύντροφε», «Η Αριάδνη μένει στη Λέρο» κ.ά. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του «Εργατικό παραμύθι», «Μετανάστες», «Τα φίδια στον Κολωνό», «Ο Αϊ Γιώργης των Γραικών». Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μεγάλου μήκους ταινίες: «Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου»,» Χαβάη», «Αλιόσσα», την ομαδική «Νέος Παρθενώνας», και την σπονδυλωτή «Η αυλή με τα σκουπίδια». Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων («Χαβάη», «Μυστικές φωνές», «Γέρμα», «Γέλιο στο σκοτάδι» κ.ά.). Έχει εκλεγεί αρκετές φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Συγγραφέας : Σκρουμπέλος Θανάσης
Μεταφραστής : Μαραγκόπουλος Άρης
Υπεύθυνος Σειράς : Μαραγκόπουλος Άρης
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-442-375-4
Σελίδες : 130
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Αφήγημα
Σειρές : Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.37 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.