Τα σχολικά "Σκέφτομαι και γράφω" Β΄ δημοτικού

Περιγραφή
Οι Εκδόσεις Πατάκη, διατηρώντας την πρωτοπορία στο υπεύθυνο εκπαιδευτικό βοήθηµα, παραδίδουν στου.ς δασκάλους, γονείς και µαθητές τη νέα σειρά: Τα σχολικά Σκέφτομαι και Γράφω
για όλες τις τάξεις του δηµοτικού σχολείου.
Η καινούρια αυτή σειρά προσφέρει αναmυγµένα τα “Σκέφτομαι και γράφω” (Εκθέσεις) των σχολικών βιβλίων “Η Γλώσσα μου”, καθώς επίσης και µια µεγάλη ποικιλία αναmυγµένων εκθέσεων µε θέµατα από το σχολικό, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Στις εργασίες µας αυτές υπάρχουν επίσης θέµατα που καλείται ν’ αναmύξει ο µαθητής µε τη βοήθεια σχεδιαγραµµάτων ή εικόνων.
Με τα βιβλία µας αυτό δεν έχουµε στόχο να δώσουµε στους µαθητές τα θέµατα του “Σκέφτομαι και γράφω” και των άλλων εκθέ.σεων για αποµνηµόνευση ή αντιγραφή.
Επιθυµούµε τα αναmυγµένα θέµατα να λειτουργήσουν ενισχυτικά στους µαθητές και να τους δείξουν τον τρόπο της δόµησης των εκθέσεων και τη χρήση του λόγου στη σωστή του διάσταση.
Θέλουµε να δώσουµε κάποιες ιδέες και κατευθύνσεις στο µάθηµα της έκθεσης-έκφρασης, ώστε τα θέµατα που θα κληθούν να αναmύξουν οι µαθητές να έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ολοκληρωµένου γραmού από πλευράς περιεχοµένου, σαφήνειας, πληρότητας και τεχνικής.

Συγγραφέας: Γρίβα Γιάννα Η., Ραπτοπούλου Σοφία Κ.
Εικονογράφος: Δήμου Χρήστος, Δήμος Χρήστος
Επιμελητής: Γαλανόπουλος Γιάννης
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-360-785-1
Σελίδες: 235
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Εκθέσεις (Μαθητικές) – Σπουδή και διδασκαλία, Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)
Σειρές: Βιβλία για την Εκπαίδευση, Δημοτικό: Έκθεση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.56 €