Τα σημάδια του Κάιν

Περιγραφή
Ένα πολύκλωνο, πολυφωνικό κείμενο-περιήγηση στον κόσμο της βίας από γενέσεως κόσμου έως τις ημέρες μας, βασισμένο πάνω σε ντοκουμέντα και ιστορικές μελέτες, πρακτικά και αρχεία, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων, αλλά και σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και προσωπικές μαρτυρίες. Ένα μωσαϊκό ιστοριών, ένα ψηφιδωτό ατομικών και συλλογικών αφηγήσεων, μια τοιχογραφία ονείρων και εφιαλτών, και συνάμα μια ελεύθερη κατάδυση στην πιο σκοτεινή πλευρά μας, εκεί που δεν φέγγει ποτέ, αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, ο άνθρωπος ζει, αναπνέει, δημιουργεί και , βέβαια, σκοτώνει.Η ομάδα Νότιο Σέλας ξεκίνησε την ενασχόληση της με το θέμα της βίας το χειμώνα του 2009, παρουσιάζοντας τα «Επτά Εβραιόττουλα – Ένα έργο για τη Γάζα» της Κάρυλ Τσέρτσιλ, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε πλατείες και καταλήψεις. Τον Ιούλιο του 2011, απέκτησε και νομικό πρόσωπο, ιδρύοντας την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Νότιο Σέλας, η οποία αποτελείται από τους ηθοποιούς: Ηλέκτρα Γεννατά, Γεράσιμο Γεννατά, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελίτα Κουνάδη, Γιώργο Στάμο, Στράτο Σωπύλη, Βασιλική Τσακίρη.
Η βία συνεχίζει να διαγράφει τις τροχιές της άλλοτε μακριά μας κι άλλοτε δίπλα μας. Ζώντας σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αυτός που ονειρευτήκαμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε την αγωνία.

Συγγραφέας : Θεατρική Ομάδα Νότιο Σέλας
Υπεύθυνος Σειράς : Καρχαδάκης Χρήστος
Εκδότης : Σοκόλη – Κουλεδάκη
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-6801-79-9
Σελίδες : 112
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα
Σειρές : Θέατρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.