Τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου στον 20ό αιώνα

Περιγραφή
Η διερεύνηση και καταγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες άρχισαν να δημιουργούνται τα κόμματα στην Κύπρο, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην ίδρυση και λειτουργία τους, η μελέτη της φιλοσοφίας τους και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση των γεγονότων και προβλημάτων της εποχής.
Προσωπικές μαρτυρίες από πολιτικούς και παράγοντες, εισαγωγικά και συνδετικά κείμενα για το κυπριακό ζήτημα, για ιστορικές στιγμές, ο πλουραλισμός των απόψεων και θέσεων αποκαλύπτουν και ρίχνουν φως σε πτυχές της ιστορίας των κομμάτων και του τόπου.
Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, αντιφατικές απόψεις, αποσιώπηση γεγονότων. Ποια είναι η αλήθεια;Η Σούλα Κυθραιώτου-Ζαβού γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Γονείς της οι Χρίστος και Καλλισθένη Κυθραιώτου.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Αμμοχώστου και σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία το 1972. Το 1987 πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε εκπαιδευτικός σε σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Νοέμβριο του 2004 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
Το ενδιαφέρον της για τα κοινά ήταν πάντοτε έντονο και υπήρξε μέλος και πρόεδρος πολιτιστικών, φιλανθρωπικών και επαγγελματικών συνδέσμων (Κυπριακό Κέντρο Μελετών, Κυπροαμερικανικός Σύνδεσμος, Κυπριακή Οργάνωση Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών Γυναικών, Lioness Αμμοχώστου, Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου, Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών Νοσοκομείου Λεμεσού).
Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, Επίτιμος Πρόεδρος του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Αξιοποίησης Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ – ΤΠΕ) και Επίτιμο Μέλος της Ευρωπαϊκής Κίνησης του Συμβουλίου Κύπρου.
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Ζαβό και έχει δυο γιους, τον Μιχάλη και τον Χρίστο.

Συγγραφέας: Ζαβού Σούλα
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-03-3381-5
Σελίδες: 551
Σχήμα: 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.07 €